Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κίνα: Μεγάλη μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού – Τα λιγότερα εδώ και 5 μήνες

Νορβηγία

Στην Κίνα καταγράφηκε χθες Τετάρτη ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού των τελευταίων πέντε μηνών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 18 κρούσματα, από τα οποία μόνο τα 2 είναι με συμπτώματα. Και τα δύο αυτά ήταν από ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Η Κίνα βρέθηκε αντιμέτωπη με αναζωπυρώσεις τον Ιανουάριο, όταν εντοπίστηκαν εστίες την επαρχία Χεμπέι, η οποία περιβάλλει το Πεκίνο, και κατόπιν στις βορειοανατολικές επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ και Τζιλίν. Οι αρχές στις επαρχίες αυτές επέβαλαν lockdowns, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και προχώρησαν σε μαζικά τεστ για να ελέγξουν την κατάσταση.

click4more: Γερμανία: 666 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

Παρότι το πιο πρόσφατο κύμα μοιάζει να έχει καταλαγιάσει, ο αριθμός των κινέζων πολιτών που ταξίδεψαν ή θα ταξιδέψουν με την ευκαιρία της περιόδου των διακοπών του νέου σεληνιακού έτους, που άρχισε την Πέμπτη, αναμένεται να είναι πολύ μειωμένος, καθώς οι αρχές συστήνουν να αποφύγουν τις μετακινήσεις εξαιτίας της πανδημίας.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 879 ασθενείς με την COVID-19 (–90 από την προηγουμένη), 13 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (–4).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται ως εδώ σε 4.636 νεκρούς επί συνόλου 89.736 μολύνσεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις