Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ είπε στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ πως ελπίζει ότι Ρωσία και Ουκρανία θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ είπε στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ πως ελπίζει ότι Ρωσία και Ουκρανία θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ είπε στον Νμίτρι Μεντβέντεφ πως το Πεκίνο ελπίζει ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και θα επιλύσουν το πρόβλημα του πολέμου με πολιτικά μέσα. Ο Κινέζος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα αυτή στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σήμερα στο Πεκίνο.

Η συνάντηση των δυο ανδρών είχε φυσικά κεντρικό θέμα τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία. Όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Σι Τζινπίνγκ, είπε στον Μεντβέντεφ ότι ελπίζει πως το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και η Ενωμένη Ρωσία θα μπορούν να προωθήσουν την επικοινωνία και να παρέχουν την σύνεση για την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία.

Ο Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της χώρας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, πραγματοποίησε αιφνιδίως σήμερα επίσκεψη στο Πεκίνο και είχε συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά τις οποίες, όπως δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος, συζήτησαν για τη «χωρίς όρια» στρατηγική σύμπραξη Ρωσίας και Κίνας, όπως και για την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ από την πλευρά του δεν διευκρίνισε κάτι περαιτέρω.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις