Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Κίνα: Ο Τσιν Γκανγκ καρατομήθηκε από υπουργός Εξωτερικών λόγω εξωσυζυγικής σχέσης

Κίνα: Ο Τσιν Γκανγκ καρατομήθηκε από υπουργός Εξωτερικών λόγω εξωσυζυγικής σχέσης

Λόγω εξωσυζυγικής σχέσης είχε παυθεί από τη θέση του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τσιν Γκανγκ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κίνας είχε την εξωσυζυγική σχέση όταν ήταν πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Τσιν συνεργάζεται με την έρευνα, η οποία έχει επικεντρωθεί τώρα στο αν η σχέση ή η συμπεριφορά του Τσιν έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Κίνας.

Σε ανώτερους κινέζους αξιωματούχους γνωστοποιήθηκε πως από εσωτερική έρευνα του Κομμουνιστικού Κόμματος διαπιστώθηκε ότι ο Τσιν διατηρούσε τη σχέση σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ως πρεσβευτή της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Δύο πηγές είπαν στην εφημερίδα πως η σχέση είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση ενός παιδιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου σήμερα, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ ερωτήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα και δήλωσε: «σχετικά με το διορισμό και την απομάκρυνση του κινέζου υπουργού Εξωτερικών, η κινεζική πλευρά έχει δημοσιοποιήσει στο παρελθόν ανακοινώσεις και δεν γνωρίζω την άλλη πληροφορία που αναφέρετε».

Ο Τσιν αντικαταστάθηκε στη θέση του υπουργού Εξωτερικών από τον βετεράνο διπλωμάτη Ουάνγκ Γι τον Ιούλιο, έπειτα από μια μυστηριώδη, διάρκειας ενός μήνα απουσία του από τα καθήκοντά του και έπειτα από μόλις έξι μήνες θητείας στη θέση αυτή.

Ήταν πρεσβευτής της Κίνας στην Ουάσινγκτον από τον Ιούλιο 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις