Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Κίνα: Οι αρχές έσυραν βίαια άνδρα με κορονοϊό από τον καναπέ του – «Αρνήθηκε να πάει σε εγκατάσταση καραντίνας»

Κίνα: Οι αρχές έσυραν βίαια άνδρα με κορονοϊό από τον καναπέ του – «Αρνήθηκε να πάει σε εγκατάσταση καραντίνας»
Reuters

Μέσα στην προσπάθεια επιβολής των αυστηρών μέτρων στην Κίνα για να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα του κορονοϊού, οι αρχές φαίνεται ότι κάνουν τα πάντα, χρησιμοποιούν ακόμα και βία. Σε ένα σοκαριστικό βίντεο, ένας άρρωστος με κορονοϊό πολίτης τσακώνεται έντονα με υπεύθυνους, αφού αρνήθηκε να μεταφερθεί σε εγκατάσταση καραντίνας. 

Ο άνδρας σύρθηκε βίαια από τον καναπέ του στο σπίτι του στο Hangzhou, την πρωτεύουσα της επαρχίας Zhejang της Κίνας στα ανατολικά της χώρας, καθώς βρισκόταν καλυμμένος με κουβέρτες ενώ νοσούσε από κορονοϊό.

Οι αξιωματούχοι ντυμένοι με λευκές στολές προστασίας από τον κορονοϊό, φαίνεται ότι μπήκαν στο σπίτι του, απαιτώντας να μεταφερθεί σε κινεζική εγκατάσταση καραντίνας.

Οι ανησυχητικές σκηνές έρχονται καθώς οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid-19. Το βίντεο ωστόσο, δείχνει ότι οι αρχές στη χώρα εξακολουθούν να επιβάλλουν αυστηρά και βάναυσα μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού.

«Βάλε τη μάσκα!»

Σύμφωνα με την DailyMail, οι δύο άνδρες ουρλιάζουν στον άρρωστο άνδρα: «Βάλε τη μάσκα!», καθώς τον προτρέπουν να καλύψει το πρόσωπό του, παρόλο που βρίσκεται στο σπίτι του και δεν αποτελεί κίνδυνο για κανέναν.

Ο άνδρας συνεχίζει να προσπαθεί να ξεφύγει, με τις αρχές να σφίγγουν τώρα τους καρπούς και τα πόδια του. Εκείνος, προσκολλάται επίσης στον καναπέ, μη θέλοντας να τον σύρουν και να τον οδηγήσουν στην κρατική εγκατάσταση καραντίνας. «Μη με πιέζεις», λέει, «είσαι τρελός;»

Τελικά οι αρχές τραβούν τον άνδρα από τον καναπέ του και να τον αναγκάζουν να υποχωρήσει.

Η γυναίκα που έβγαλε το βίντεο, στη συνέχεια παρακάλεσε τις αρχές «να μην είναι τόσο βίαιοι» και ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι… θα μπορούσαν απλά να μιλήσουν, αντί ο άνδρας να καταδιωχθεί από το σπίτι του με τόση βία.

Το μέρος που μεταφέρθηκε ο άνδρας δεν είναι γνωστό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις