Κόσμος

Κίνα: Πολύ ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο – Συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή του δυστυχήματος

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε σήμερα εργοστάσιο αεριοποίησης στην κεντρική Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, 18 είναι οι βαριά τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 17.50 τοπική ώρα (12.50 ώρα Ελλάδας) μέσα σε ένα εργαστήριο του εργοστασίου Henan Coal Gas (Group) που βρίσκεται στην περιοχή Γίμα, στην πόλη Σανμένξια, σχεδόν 900 χλμ νοτιοδυτικά του Πεκίνου,

Το πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για “πολλούς τραυματίες”.

Από την έκρηξη επλήγη μια μονάδα διαχωρισμού του αέρα στο εργοστάσιο αλλά όχι οι περιοχές των δεξαμενών αερίου, διευκρίνισε το κινεζικό πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή των τοπικών αρχών.

Βίντεο που σοκάρουν

Βίντεο που αναρτήθηκαν αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά πρόβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV δείχνουν την στιγμή της έκρηξης, αλλά και πυκνό γκρίζο καπνό να σχηματίζει ένα τεράστιο μανιτάρι, τα τζάμια των κτιρίων σπασμένα, συντρίμμια να υπάρχουν στα έδαφος, κατοίκους πανικόβλητους και γιατρούς με λευκές ποδιές να σπεύδουν στους τραυματίες κρατώντας μαντήλια πάνω στα αιμόφυρτα κεφάλια τους.

“Υπάρχουν πολλοί τραυματίες από το περιστατικό αυτό” και “δύο αγνοούμενοι”, μετέδωσε το Xinhua επικαλούμενο τις δημοτικές αρχές. “Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία των γύρω περιοχών.

Επί του παρόντος δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν νεκροί. Έρευνα είναι σε εξέλιξη για να καθοριστούν τα αίτια της έκρηξης”, διευκρίνισε το Xinhua.

Ένα εργοστάσιο αεριοποίησης επιτρέπει γενικά τη μετατροπή οργανικών ή πλούσιων σε άνθρακα υλών σε αέριο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, κυψελών καυσίμου ή ακόμη ενέργειας.

Οι εκρήξεις λόγω ατυχημάτων είναι συχνές στην Κίνα, γενικά στον βιομηχανικό τομέα.

23 νεκροί σε έκρηξη πριν 8 μήνες

Τον Νοέμβριο του 2018, μια διαρροή αερίου σε χημικό εργοστάσιο προκάλεσε έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 23 ανθρώπων στην πόλη Zανγκζιάκου που θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 που βρίσκεται 200 χλμ. βορειοδυτικά του Πεκίνου.

Ωστόσο ένα από τα σοβαρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα ήταν αυτό που σημειώθηκε το 2015 στην Τιαντζίν της βόρειας Κίνας: μια τεράστια έκρηξη σε αποθήκη χημικών προϊόντων στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 165 ανθρώπους σε αυτή την πόλη-λιμάνι, που απέχει 120 χλμ. από το Πεκίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαΐντα Μιρζιγέγεβα, η «Ιβάνκα Τραμπ του Ουζμπεκιστάν»: Το φαβορί για την προεδρία που υποδέχθηκε ο Μακρόν στο Ελιζέ
Η 41χρονη Μιρζιγέγεβα, μητέρα τριών παιδιών και επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης του Ουζμπεκιστάν, θεωρείται από τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας με πάνω από 2,5 εκατ. followers στο Instagram
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Σαΐντα Μιρζιγέγεβα
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της μητέρας δημοσιογράφου του NBC: Το FBI λέει ότι και τα τρία σημειώματα για την απαγωγή ήταν fake
Η Νάνσι Γκάθρι εξαφανίστηκε στις 31 Ιανουαρίου από το σπίτι της στην Τούσον της Αριζόνα - Σε ένα από τα μηνύματα, γινόταν λόγος για λύτρα σε κρυπτονομίσματα
Μήνυμα από τους γείτονες της Νάνσι Γκάθρι που αγνοείται
Επιζώντες παραμένουν στα ερείπια μία εβδομάδα μετά τους σεισμούς στη Βενεζουέλα - Νεκροτομείο στήθηκε στην Λα Γκουάιρα, στους 2.000 οι νεκροί
Στους 50.000 παραμένουν οι αγνοούμενοι - Σκληρή μάχη από διασώστες και εθελοντές για τον απεγκλωβισμό τραυματιών - Πάνω από 38 νοσοκομεία υπέστησαν ζημιές
 MIGUEL MEDINA