Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κίνα: Τουλάχιστον 4 νεκροί και σχεδόν 50 οι αγνοούμενοι από τις σφοδρές καταιγίδες στη Ζιανγιάνγκ

Κίνα: Τουλάχιστον 4 νεκροί και σχεδόν 50 οι αγνοούμενοι από τις σφοδρές καταιγίδες στη Ζιανγιάνγκ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τουλάχιστον 4 είναι οι νεκροί στη νοτιοδυτική Κίνα έπειτα από τις σφοδρές καταιγίδες της προηγούμενης εβδομάδας, μετέδωσαν σήμερα Τετάρτη (30.8.2023) τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας, την ώρα που δεκάδες άλλοι άνθρωποι αγνοούνται.

Η κρατική τηλεόραση CCTV της κίνας ανέφερε ότι εξαιτίας των καταιγίδων πλημμύρισε ένα κέντρο επεξεργασίας χάλυβα όπου εργάζονταν περισσότεροι από 200 άνθρωποι. «Μέχρι στιγμής 4 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και 48 άλλοι αγνοούνται», σύμφωνα με το CCTV.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται στη Ζιανγιάνγκ, μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Σετσουάν, μετά τις βροχοπτώσεις της 21ης Αυγούστου που την έπληξαν σφοδρά. 

Μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει γνωστός ο απολογισμός των ζημιών και των θυμάτων ενώ 5 άνθρωποι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι «δεν ενημέρωσαν ή έδωσαν ψευδείς πληροφορίες για ένα περιστατικό που συνδέεται με την ασφάλεια».

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε από τις αρχές «να κάνουν ό,τι μπορούν για να αναζητήσουν τους αγνοούμενους (…) και να ανακουφίσουν τις οικογένειές τους». Το περιστατικό «πρέπει να γίνει αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας και οι υπεύθυνοι πρέπει να αντιμετωπιστούν με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος», τόνισε ο Σι.

Τους τελευταίους μήνες η Κίνα πλήττεται από πολλά ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, τα οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα γίνονται ολοένα και συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Τον Ιούλιο τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια σφοδρή καταιγίδα και σοβαρές πλημμύρες στο βόρειο τμήμα της Κίνας μετά το πέρασμα του τυφώνα Ντοκσούρι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις