Κόσμος

Κίνδυνος από τις νάρκες λόγω των πλημμυρών

Οι ειδικοί στη Βοσνία προειδοποιούν για τον κίνδυνο που μπορούν να αποτελέσουν οι νάρκες, από τον πόλεμο της δεκαετίας του '90, εξαιτίας της μετακίνησής τους από τις πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες το βόρειο τμήμα της χώρας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Οι πιο επικίνδυνες περιοχές είναι οι όχθες των ποταμών, πολλοί από τους οποίους υπερχείλισαν τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στην περιοχή μεταξύ των πόλεων Ντερβέντα και Μπροντ”, μία περιοχή στα βόρεια της χώρας που ήταν θέατρο μαχών κατά τη διάρκεια του πολέμου, δήλωσε ένας υπεύθυνος του βοσνιακού Κέντρου Καταπολέμησης Ναρκών Άντουν Σίνκοβιτς. “Το πρόβλημα είναι ότι οι πλημμύρες μετακινούν το έδαφος και ό,τι υπάρχει σε αυτό, άρα και τις νάρκες. Αυτές οι νάρκες μετακινούνται κάπου, καλύπτονται από χώμα και συχνά δεν γίνονται αντιληπτές”, εξηγεί ο Σίνκοβιτς. 

Το Κέντρο Καταπολέμησης Ναρκών καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν τις όχθες των ποταμών, αλλά και περιοχές κοντά σε ναρκοπέδια, κυρίως όπου που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις. 

Από το τέλος της βοσνιακής σύγκρουσης περίπου 1.700 άνθρωποι είχαν ατυχήματα με νάρκες, ενώ περίπου 500 από αυτούς σκοτώθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ