Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Κίτρινα γιλέκα: Νέο ραντεβού για να… αποτελειώσουν τον Μακρόν!

Φωτογραφίες από: Facebook / Les Gilets Jaunes

Τα κίτρινα γιλέκα δεν… καταλαβαίνουν από συλλήψεις, αστυνομική βία και διώξεις και ετοιμάζουν την πέμπτη και (όπως εύχονται) τελική πράξη τους!

Χθες, Σάββατο 08.12.2018, τα κίτρινα γιλέκα πραγματοποίησαν την τέταρτη πράξη των κινητοποιήσεών τους, με το αίτημα για μη αύξηση των καυσίμων να έχει πια μετατραπεί σε ένα γενικευμένο αίτημα για να πάει ο Μακρόν… σπίτι του!

Τα επεισόδια δεν έλειψαν, δεν ήταν όμως και της έκτασης των προηγούμενων κινητοποιήσεων, ωστόσο οι προσαγωγές ξεπέρασαν τις 1.000. Κατά πολύ περισσότερες από τις προηγούμενες συγκεντρώσεις.

Click4more: Δυο – δυο τα Mac! Πλιάτσικο στο κατάστημα της Apple στην διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων! video

Η αστυνομική βία ήταν επίσης… παρούσα, αλλά τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν μοιάζει ικανό να… κάμψει το ηθικό των διαδηλωτών!

Τα κίτρινα γιλέκα, λοιπόν, δίνουν ήδη νέο «ραντεβού» για δυναμικές κινητοποιήσεις, για το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου.

Στην σελίδα τους στο Facebook μιλούν για «τελική επίθεση».

Δείτε το κάλεσμα που απευθύνουν τα κίτρινα γιλέκα για το επόμενο Σάββατο

κίτρινα γιλέκα

Ο Μακρόν θα… μιλήσει!

Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησε πολύ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν η… ηχηρή απουσία του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, από τον δημόσιο λόγο, ενώ τα κίτρινα γιλέκα έκαναν “επέλαση” στην Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής Parisien, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε σύσκεψη την Παρασκευή, 07.12.2018, στην οποία αποφάσισε να απευθύνει διάγγελμα αύριο, Δευτέρα 10.12.2018, στην γαλλική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν απαντούσε στο τηλέφωνό κατά την διάρκεια της σύσκεψης, κρατούσε συνεχώς σημειώσεις από όσα λέγονταν και πήρε την απόφαση για την τηλεοπτική του παρουσία.

Μια παρουσία η οποία θα βασιστεί σε κινήσεις που αφορούν στην φορολογική δικαιοσύνη, σε μια φανερή προσπάθεια να… κατευνάσει τις αντιδράσεις που ήδη του έχουν κοστίσει σε δημοτικότητα και πολιτικό “κεφάλαιο”.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέραμε στην αρχή: Ότι τα κίτρινα γιλέκα ξεκίνησε ως ένα κίνημα διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στα καύσιμα, αλλά κατέληξε να μετατραπεί σε μια γενικευμένη “κραυγή” ενάντια στην πολιτική του Γάλλου προέδρου, τον οποίο οι διαμαρτυρόμενοι αποκαλούν “πρόεδρο των πλουσίων“.

Με πληροφορίες από: leparisien.fr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις