Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κλείνει τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη και τη Νότια Αφρική η BMW

Κλείνει τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη και τη Νότια Αφρική η BMW

Την απόφασή της να κλείσει τα εργοστάσιά της στην Ευρώπη και τη Νότια Αφρική ως τις 19 Απριλίου εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε η BMW! Πρόκειται για τα εργοστάσια από τα οποία προέρχεται περίπου η μισή της παραγωγή!

Η BMW περιμένει πως οι επιπτώσεις της κρίσης θα είναι «σημαντικές» στα οικονομικά της αποτελέσματα του 2020 και προβλέπει «μεγάλη μείωση» των κερδών της προ φόρων, ενώ πριν το ξέσπασμα της επιδημίας ανέμενε αύξηση.

«Από σήμερα θα κλείσουμε τα ευρωπαϊκά μας εργοστάσια και το εργοστάσιό μας στο Ρόσλιν» κοντά στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, εξήγησε ο επικεφαλής της BMW Όλιβερ Τσίπσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Click4more Κορονοϊός: Αυτά πρέπει να κάνετε πριν μπείτε στο αυτοκίνητό σας

«Η διακοπή της παραγωγής προβλέπεται να διαρκέσει ως τις 19 Απριλίου. Όπως για πολλά προϊόντα, η ζήτηση για αυτοκίνητα θα μειωθεί σημαντικά», εκτίμησε.

«Τα μέτρα που σχετίζονται με τον κορονοϊό θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις» στα αποτελέσματα του 2020, παραδέχθηκε ο οικονομικός διευθυντής της BMW Νίκολας Πέτερ.

Εξαιτίας των προβλημάτων στον ανεφοδιασμό και τη μείωση της ζήτησης οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler και Volkswagen έχουν ανακοινώσει ήδη διακοπές στην παραγωγή τους, καθώς και η PSA, η Renault, η Fiat Chrysler, η Fod, η Nissan και η Michelin.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις