Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κλείνει το εργοστάσιο της Lamborghini στην Ιταλία λόγω κορονοϊού

Κλείνει το εργοστάσιο της Lamborghini στην Ιταλία λόγω κορονοϊού
ΑΠΕ - ΜΠΕ (αρχείο)

Ούτε τη Lamborghini δεν άφησε ανέγγιχτη ο κορονοϊός που “χτυπά” με πρωτοφανές μένος την Ιταλία. Η ιστορική φίρμα σπορ υπεραυτοκινήτων κλείνει το ιταλικό εργοστάσιό της.

Ο ιταλικός κατασκευαστής supercar Lamborghini, σταματά την παραγωγή για περίπου δύο εβδομάδες, καθώς ο όμιλος Volkswagen, όπου ανήκει η ιστορική μάρκα, προσπαθεί να περιορίσει τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του από την επιδημία του κορονοϊού.

Η Lamborghini θα κλείσει προσωρινά το εργοστάσιό της στην Ιταλία, η οποία έχει πληγεί από τον θανατηφόρο ιό, μέχρι τις 25 Μαρτίου, ανέφερε η εταιρεία.

Όλα τα αυτοκίνητα της μάρκας κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της στα προάστια της βόρειας Ιταλικής πόλης Μπολόνια, αναφέρει το Automotive News Europe.

“Αυτό το μέτρο είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και υψηλής ευαισθησίας απέναντι στον λαό μας, στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Στέφανο Ντομενικάλι.

“Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση προκειμένου να αντιδράσουμε γρήγορα και με τη σωστή ευελιξία σε συνεργασία με τους ανθρώπους μας και για να ξαναρχίσουμε τις ενέργειές μας την κατάλληλη στιγμή”.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Lamborghini είναι η Κίνα και η ζήτηση για οχήματα κατέρρευσε μετά την επιδημία.

Πέρυσι, η εταιρία παρέδωσε 770 οχήματα στην Κίνα – συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Η πρώτη σε μέγεθος αγορά της ιταλικής φίρμας είναι οι ΗΠΑ, όπου το 2019 πούλησε 2.374 πολυτελή αυτοκίνητα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις