Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κλιμακώνεται η κρίση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν! “Τρομοκρατικές” υποσχέσεις εκατέρωθεν!

Κλιμακώνεται η κρίση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν! “Τρομοκρατικές” υποσχέσεις εκατέρωθεν!
photo intime

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ με τις στρατιωτικές δυνάμεις των δυο χωρών να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Οι ΗΠΑ όπως ανέφεραν αξιωματούχοι στο Reuters ετοιμάζονται να χαρακτηρίσουν τους “Φρουρούς της επανάστασης”, τον στρατό δηλαδή του Ιράν ως τρομοκρατική οργάνωση. Κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά από πλευράς Ουάσινγκτον, να δώσει δηλαδή έναν τέτοιο χαρακτηρισμό επισήμως στον στρατό μιας άλλη χώρας.

Το Ιράν δεν άφησε αναπάντητες αυτές τις πληροφορίες και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στις απειλές τους, τότε και αυτοί θα συμπεριλάβουν τον αμερικανικό στρατό στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Αν οι Φρουροί της Επανάστασης περιληφθούν στον κατάλογο των ΗΠΑ με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα περιλάβουμε τον στρατό της χώρας στον μαύρο κατάλογο των τρομοκρατών δίπλα στο Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)», προειδοποίησε μέσω Twitter ο επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου Χεσματολάχ Φαλαχατπισέχ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις