Κόσμος

Κλυδωνίζεται η Samsung από το τεράστιο σκάνδαλο – Δεν παραιτείται ο κληρονόνομος

Τρία στελέχη του ομίλου Samsung, της μεγαλύτερης εταιρείας της Νότιας Κορέας, παραιτήθηκαν σήμερα αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά στο πλαίσιο της έρευνας για το τεράστιο σκάνδαλο που συγκλονίζει τη χώρα εδώ και μήνες και στο οποίο εμπλέκεται ακόμη και η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Λι Τζάε-Γιονγκ, κληρονόμος και αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, που επίσης κατηγορείται για διαφθορά, δεν είναι μεταξύ των παραιτηθέντων. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι καταργεί το Γραφείο Μελλοντικών Στρατηγικών της, το οποίο είναι αρμόδιο για όλες τις σημαντικές αποφάσεις του ομίλου.

Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν επισήμως σήμερα εναντίον του κληρονόμου της εταιρείας Samsung και τεσσάρων άλλων ηγετικών στελεχών της, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.

«Οι ειδικοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του αντιπροέδρου της Samsung Electronics Λι Τζάε- Γιονγκ για διαφθορά, κατάχρηση κοινωνικών πόρων, ψευδομαρτυρία, απόκρυψη πόρων στο εξωτερικό», δήλωσε ο Λι Κίου- Τσουλ εκπρόσωπος της ειδικής ομάδας που ερευνά την υπόθεση αυτή, εξαιτίας της οποίας αποπέμφθηκε η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-Χίε.

Ο 48χρονος Λι, γιος του προέδρου της Samsung, τέθηκε υπό κράτηση στις 17 Φεβρουαρίου έπειτα από αίτημα των εισαγγελέων.

Η απαγγελία των κατηγοριών αυτών σημαίνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραπεμφθεί σε δίκη μαζί με τους τέσσερις συναδέλφους του, ενισχύοντας το σοκ που έχει προκληθεί στην εταιρεία.

Ο Λι κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι κατέβαλε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια ως δωροδοκία στην έμπιστη φίλη της προέδρου Τσόι Σουν-Σιλ με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες. Ο ίδιος διαψεύδει τις κατηγορίες. Τα άλλα τέσσερα στελέχη κατηγορούνται για παρόμοια αδικήματα, με εξαίρεση αυτό της ψευδορκίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 157