Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κοινή άσκηση ΗΠΑ – Νότιας Κορέας με τη συμμετοχή βομβαρδιστικού Β-52

Κοινή άσκηση ΗΠΑ – Νότιας Κορέας με τη συμμετοχή βομβαρδιστικού Β-52

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν μία κοινή αεροπορική άσκηση με τη συμμετοχή ενός αμερικανικού βομβαρδιστικού B-52, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.

Η αεροπορική άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας πραγματοποιήθηκε μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) στερεού καυσίμου από τη Βόρεια Κορέα.

Υπενθυμίζεται πως η Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα πως εκτόξευσε «νέο τύπο» διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), που χρησιμοποιεί στερεό καύσιμο, κάτι άνευ προηγουμένου για τη χώρα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Όλοι οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που είχαν εκτοξευθεί μέχρι χθες από την Πιονγκγιάνγκ κινούνταν με υγρό καύσιμο. Οι πύραυλοι με στερεό καύσιμο, που η Βόρεια Κορέα προσπαθούσε να αναπτύξει για πολύ καιρό, είναι πιο σταθεροί και μπορούν να ετοιμάζονται και να εκτοξεύονται ταχύτερα, κάτι που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό και την καταστροφή τους από τον εχθρό.

Όπως μετέδωσε το Γιονάπ, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τη δομική αυτή εξέλιξη ως μείζονα τεχνολογική πρόοδο για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας του.

Ο «νέος τύπος ICBM αποτελεί μεγάλη πρόοδο ως προς τις δυνατότητες πυρηνικής αντεπίθεσης» της Βόρειας Κορέας, σχολίασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις