Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Κόλαφος” ο Ντούκε για την Βενεζουέλα!

Ντούκε
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, κατηγορεί τη Βενεζουέλα ότι «φιλοξενεί» και «υποστηρίζει» νέα οργάνωση ανταρτών!

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε κατηγόρησε χθες Πέμπτη την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι παρέχει προστασία σε μια ομάδα πρώην αξιωματικών και μαχητών της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), που ανακοίνωσαν ότι ξαναρχίζουν τον ένοπλο αγώνα, ενώ προσέφερε μεγάλες χρηματικές αμοιβές για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Οι κατηγορίες του Ντούκε

Η ομάδα αυτή δεν είναι νέο κίνημα ανταρτών αλλά «μια συμμορία τρομοκρατών που διακινεί ναρκωτικά και φιλοξενείται και υποστηρίζεται από τη δικτατορία του Νικολάς Μαδούρο», είπε ο δεξιός κολομβιανός πρόεδρος σε διάγγελμά του προς το έθνος. Ο Ντούκε χαρακτηρίζει πάγια «δικτάτορα» τον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας και έχει ταχθεί υπέρ του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας διεμήνυσε πως οι ένοπλες δυνάμεις θα καταδιώξουν τη νέα οργάνωση «καθ’ άπασα την επικράτεια» και ανήγγειλε τη δημιουργία μιας «ειδικής [επιχειρησιακής] μονάδας», αποτελούμενης από στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού, για τον σκοπό αυτό.

Η Μπογοτά προσφέρει αμοιβή 3 δισεκατομμυρίων πέσος (περίπου 860.000 δολαρίων ΗΠΑ) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σύλληψη κάθε μέλους της νέας οργάνωσης, συμπλήρωσε.

Ο Ντούκε τόνισε πως ζήτησε από τον Γκουαϊδό να βοηθήσει την Κολομβία να συλλάβει τους αντάρτες και τους ηγέτες τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις