Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

“Κόλαση” στο Αφρίν – Χωρίς νερό η πόλη μετά τους Τουρκικούς βομβαρδισμούς

“Κόλαση” στο Αφρίν – Χωρίς νερό η πόλη μετά τους Τουρκικούς βομβαρδισμούς

Απελπιστική είναι η κατάσταση στο Αφρίν της Συρίας, αφού οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν και κατέστρεψαν την υδροδότηση της πόλης.

«Τα θραύσματα έπληξαν τον εξοπλισμό στο κεντρικό κτίριο, με αποτέλεσμα ο σταθμός υδροδότησης να πάψει να λειτουργεί καθώς δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με πόσιμο νερό το Αφρίν» δήλωσε ο εργαζόμενος της μονάδας υδροδότησης, προσθέτοντας ότι στο χώρο της μονάδας εξερράγησαν πέντε βλήματα, ενώ ένα έκτο βλήμα που έπεσε στην κεντρική δεξαμενή δεν εξερράγη. .

Ο υπάλληλος του σταθμού ανέφερε ότι από τα θραύσματα ενός βλήματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας μερικά τμήματα της επιχειρησιακής διοίκησης στο κεντρικό τμήμα της μονάδας υδροδότησης. Ένας βλήμα έπληξε την μονάδα χλωρίωσης πόσιμου νερού.

Το προσωπικό της μονάδας υδροδότησης δήλωσε στο Ria Novosti, ότι εξαιτίας των προβλημάτων αυτών θα επιδεινωθεί η κατάσταση των κατοίκων και το προσφύγων στο Αφρίν, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν μερικές δεξαμενές στην πόλη οι οποίες σε περίπτωση βλάβης μπορούν να καλύψουν ένας μέρος των αναγκών της πόλης σε πόσιμο νερό.

Επιπλέον οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν και ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό Μαϊντανκί μία ημέρα νωρίτερα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα από τα πλήγματα, όπως είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις