Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

«Κολασμένη» Σύνοδος Κορυφής! Η «μετάφραση» των διαρροών δείχνει… μάχη!

Σύνοδος Κορυφής
Φωτογραφίες από: Reuters

Μια Σύνοδος Κορυφής κρίσιμη, μια Σύνοδος Κορυφής… στρωμένη με “αγκάθια” στις Βρυξέλλες.

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση στο ευρωπαϊκό “στρογγυλό τραπέζι”, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται καθώς η πρώτη Σύνοδος Κορυφής με φυσική παρουσία μετά από πέντε μήνες βρίσκεται στην δεύτερη μέρα της και μάλλον… όχι και τελευταία,όπως όλα δείχνουν.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τα χθεσινά “αδιέξοδα” φαίνεται πως δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη.

Click4more: Σύνοδος Κορυφής: Σκληρό “πόκερ” για το Ταμείο Ανάκαμψης – Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης για την Τουρκία

Αυτό φαίνεται κι από όσα “διαρρέουν” μέχρι στιγμής οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές, οι οποίες με “γλώσσα”…πολιτική δείχνουν πως τα πράγματα είναι δύσκολα.

“Πρόκειται για μία δύσκολη διαπραγμάτευση”, λένε χαρακτηριστικά και συνεχίζουν: “Η Αθήνα διεκδικεί ό,τι καλύτερο μπορεί τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη”.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι όλοι πρέπει να κάνουν ορισμένους μικρούς συμβιβασμούς, ωστόσο, “φαίνεται ότι αυτό δεν το αντιλαμβάνονται κάποιες χώρες“…

Σύνοδος Κορυφής

Η Σύνοδος Κορυφής ξεκινά ξανά με νέα πρόταση ο Μισέλ…μήπως και

Οι 27 ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ έχουν επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε μια προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση και να καταλήξουν σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σύμφωνα με πηγές φαίνεται ότι θα παρουσιάσει νέα πρόταση προκειμένου να γεφυρώσει τις διαφορές.

Σύνοδος Κορυφής

Ο Σαρλ Μισέλ θα ξεκινήσει σήμερα συναντώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Εχθές βράδυ, οι διαβουλεύσεις σταμάτησαν μετά το δείπνο, το οποίο ολοκληρώθηκε περίπου στις 23.30 το βράδυ ώρα Βρυξελλών…

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις