Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Κολομβία: Αγωνία για τον Ουίλσον, τον σκύλο διασώστη που βοήθησε να βρεθούν τα 4 παιδιά αλλά χάθηκε στη ζούγκλα

Κολομβία: Αγωνία για τον Ουίλσον, τον σκύλο διασώστη που βοήθησε να βρεθούν τα 4 παιδιά αλλά χάθηκε στη ζούγκλα
Reuters

Συνεχίζεται η έρευνα στην Κολομβία για την ανεύρεση του σκύλου διασώστη Ουίλσον. Η τύχη του τετράποδου αγνοείται αφού βοήθησε να βρεθούν τα τέσσερα παιδιά στη ζούγκλα.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης της Κολομβίας έχουν κινητοποιηθεί για να βρουν τον Ουίλσον, τον σκύλο διασώστη που εξαφανίστηκε στη ζούγκλα, κατά την αγωνιώδη αναζήτηση των τεσσάρων παιδιών, η οποία στέφθηκε από επιτυχία.

Πολλοί Κολομβιανοί αναρτούν στα social media φωτογραφίες του Ουίλσον, ενός βελγικού ποιμενικού, για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, ενώ μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Το σώμα των μηχανικών των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία του Ουίλσον όταν ήταν κουτάβι. Στο μήνυμα που τη συνοδεύει αναφέρεται:

«Ο Ουίλσον γεννήθηκε, ανατράφηκε και εκπαιδεύτηκε από εμάς. Η επιχείρηση δεν έχει τελειώσει: Οι στρατιώτες μας συνεχίζουν την έρευνα μέρα και νύχτα για να βρουν τον τετράποδο ήρωά μας».

 

Η Κολομβία επιβεβαίωσε επισήμως πως τέσσερα παιδιά, των οποίων η τύχη αγνοούνταν από την 1η Μαΐου στη ζούγκλα του Αμαζονίου μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν ζωντανά έπειτα από 40 ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις