Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κολομβία: Νεκρή Ολλανδή τουρίστρια από πυρά εκτελεστών εναντίον διακινητή ναρκωτικών

απελευθέρωση ανιψιάς Μάρκες
Πηγή φωτογραφίας: Reuters (Αρχείου)

Ολλανδή τουρίστρια σκοτώθηκε στην Κολομβία, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον Βραζιλιάνου διακινητή ναρκωτικών σε εστιατόριο στην πόλη Λετίσια. Από τα πυρά των εκτελεστών τραυματίστηκαν ακόμα δύο άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών. 

Ο διαβόητος διακινητής ναρκωτικών Σέλσου Κάλντας ντε Λίμα είχε συλληφθεί στην Κολομβία πριν από πέντε χρόνια. Και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί από τις Αρχές γιατί ήταν ελεύθερος, ενώ τον αναζητούσε και η Interpol. 

Η γυναίκα από την Ολλανδία, όπως αναφέρουν οι Αρχές, τραυματίστηκε από τα πυρά των εκτελεστών του διαβόητου διακινητή ναρκωτικών ενώ καθόταν σε τραπέζι κοντά στο σημείο της επίθεσης και υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Αξιωματικός της αστυνομίας διευκρίνισε πως η Ευρωπαία έκανε απλά τουρισμό στη Λετίσια. 

Εκτός από την τουρίστρια, εκτελεστές, οι οποίοι κινούνταν με μοτοσικλέτα, τραυμάτισαν ακόμα δύο Βραζιλιάνους. 

Δείτε βίντεο:

Τον αναζητούσε η Interpol

Είχε κατηγορηθεί τότε πως δρούσε ως σύνδεσμος ανάμεσα στην Clan del Golfo, το ισχυρότερο κολομβιανό καρτέλ των ναρκωτικών, και τη Familia do norte, μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στη βραζιλιάνικη Αμαζονία. Επίσης, τον αναζητούσε η Interpol, καθώς τον βάραιναν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, ανθρωποκτονίες, εκβιάσεις.

Η Κολομβία και η Βραζιλία μοιράζονται σύνορα 1.600 χιλιομέτρων, μέσω των οποίων διακινείται κοκαΐνη που παράγουν κολομβιανά καρτέλ, σύμφωνα με τις αρχές. Η Κολομβία είναι η χώρα όπου παράγονται και εξάγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες του ναρκωτικού αυτού στον κόσμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις