Κόσμος

Κολομβία: Νεκροί και οι άλλοι 2 αγνοούμενοι από το ελικόπτερο που έπεσε – 11 συνολικά

Νεκροί βρέθηκαν τελικά και οι 11 στρατιωτικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο που έπεσε στην Κολομβία την Τρίτη (21.07.2020). 

Αρχικά βρέθηκαν τα πτώματα εννέα στρατιωτικών μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου Black Hawk σε διακλάδωση του ποταμού Ινίριδα, στο όριο των περιφερειών Γκουαβιάρε και Βοπές.

Κατόπιν βρέθηκαν τα πτώματα των υπολοίπων δύο στρατιωτικών που είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι και ο οριστικός απολογισμός είναι 11 νεκροί και έξι τραυματίες, ανέφερε το επιτελείο σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Άγνωστα ακόμα τα αίτια

Παρότι ο πρόεδρος της Κολομβίας, ο Ιβάν Ντούκε, εξέφρασε οδύνη για το «δυστύχημα», το επιτελείο δεν έχει διευκρινίσει εάν το ελικόπτερο καταρρίφθηκε ή συνετρίβη εξαιτίας βλάβης.

Σύμφωνα με τον στρατό, το ελικόπτερο συμμετείχε σε επιχείρηση εναντίον αποστατών των FARC, που απέρριψαν τη συμφωνία ειρήνης του 2016, αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα και συνεχίζουν να δρουν σε αυτή την περιοχή, όπου βρίσκονται επίσης καλλιέργειες κόκας και άλλων φυτών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ναρκωτικών.

Οι αποστάτες των FARC

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Κολομβίας αναφέρει πως οι αποστάτες των FARC, διάφορες ομάδες χωρίς ενοποιημένη διοίκηση, είναι περίπου 2.300 και χρηματοδοτούνται από τη διακίνηση ναρκωτικών και μεταλλευμάτων που εξορύσσονται παράνομα.

Η συμφωνία ειρήνης του 2016 οδήγησε στον αφοπλισμό περίπου 7.000 ανδρών και γυναικών που ανήκαν σε μάχιμες μονάδες μεταξύ των 13.000 μελών των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), οργάνωσης που μετασχηματίστηκε στο πολιτικό κόμμα Εναλλακτική Επαναστατική Κοινή Δύναμη, διατηρώντας το ίδιο ακρώνυμο στα ισπανικά.

Το κόμμα καταγγέλλει ότι παρά τη συμφωνία ειρήνης, οι αρχές δεν λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πρώην ανταρτών. Τουλάχιστον 219 εξ αυτών έχουν δολοφονηθεί μετά το 2016.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση στο Πανεπιστήμιο Μπράουν: Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης – Η αστυνομία ζητά πληροφορίες με νέες φωτογραφίες και βίντεο
Αυξημένη είναι η παρουσία των δυνάμεων επιβολή της τάξης στην πόλη - «Ζητάμε τη βοήθεια των πολιτών για να ταυτοποιήσουμε το πρόσωπο αυτό»
Ο ύποπτος για το μακελειό στο Πανεπιστήμιο Brown
Ξύπνησε από το κώμα ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην παραλία Μπόνταϊ στο Σίδνεϊ - Άγνωστη η κατάσταση της υγείας του
Οι αρχές της Αυστραλίας συνεχίζουν τις έρευνες για το πως οι δράστες οργάνωσαν την επίθεση και αν είχαν βοήθεια από εξτρεμιστικά δίκτυα - Παράλληλα ερευνάται ταξίδι τους στις Φιλιππίνες
Οι δράστες του μακελειού στο Σίδνεϊ
Η Μπριζίτ Μακρόν δεν μετανιώνει για το «βρωμιάρες σκύλες» για τις ακτιβίστριες: «Λυπάμαι αν τις πλήγωσα, αλλά ήμουν ο εαυτός μου»
Ναι, είμαι η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι ο εαυτός μου. Και όταν βρίσκομαι σε ιδιωτικό χώρο, μπορώ να χαλαρώσω» είπε ακόμα η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας
Η Μπριζίτ Μακρόν