Κόσμος

Κολομβία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από κατάρρευση γέφυρας στην Μπαρανκίγια – «Ευθύνεται η βροχή» λένε οι αρχές

Τραγικό θάνατο βρήκαν σήμερα (31.05.2024) το πρωί στην πόλη Μπαρανκίγια της Κολομβίας, τέσσερις οδηγοί, όταν διέσχιζαν με τα οχήματά τους μία γέφυρα η οποία κατέρρευσε.

Δύο αυτοκίνητα και μία μηχανή έπεσαν στο κενό, όταν τμήμα της κατασκευής της οδογέφυρας που οδηγεί από την Μπαρανκίγια της Κολομβίας στο τοπικό αεροδρόμιο, κατέρρευσε, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. Από την πτώση των οχημάτων 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 3 τραυματίστηκαν.

«Στο σημείο του δυστυχήματος, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη ένας κατέληξε στο νοσοκομείο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Noticias Caracol ο αστυνομικός διευθυντής Χούλιο Ολάγια, επικεφαλής της τροχαίας της δημοτικής αρχής Σολεδάδ, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο. «Προφανώς, οι βροχές προκάλεσαν την καθίζηση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Το πιθανότερο σενάριο είναι πως ό,τι έχει απομείνει από την κατασκευή επίσης θα καταρρεύσει», προειδοποίησε ο Εδουάρδο Βεράνο, ο κυβερνήτης της περιοχής Ατλάντικο, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Οι αρχές έκλεισαν τη γέφυρα και όρισαν εναλλακτικές διαδρομές προς το αεροδρόμιο. Η πόλη των περίπου 2 εκατομμυρίων κατοίκων πλήττεται συχνά από ξαφνικές πλημμύρες.

 

Η πόλη «πνίγεται» από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα της Κολομβίας.

Η κυβέρνησης της Κολομβίας προειδοποιεί ότι το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο θα οδηγήσει σε μια εντονότερη σε σχέση με το συνηθισμένο περίοδο βροχών το 2024.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δίκη Έριν Πάτερσον: Το θανατηφόρο γεύμα με τοξικά μανιτάρια στην Αυστραλία – «Τραγικό ατύχημα» λέει η οικοδέσποινα του θανάτου
Κατηγορείται ότι δηλητηρίασε και σκότωσε 3 ανθρώπους, ενώ αποπειράθηκε να σκοτώσει ακόμη έναν - Έκατσε στο τραπέζι τους αλλά έφαγε με διαφορετικού χρώματος πιάτο
Έριν Πάτερσον
Μπενεντέτο Τσεράουλο: Πέθανε ο δολοφόνος του σχεδιαστή μόδας Μαουρίτσιο Γκούτσι – Αυτοπυροβολήθηκε μετά από καβγά με τον γιο του
Ο Μπενεντέτο Τσεράουλο, που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πίζα μετά τους πυροβολισμούς
Άνδρες της Σήμανσης στην κατοικία του δολοφόνου του Γκούτσι στην Πίζα
Συνελήφθη 16χρονος ύποπτος για τον θάνατο τριών ανθρώπων από πυροβολισμούς στην Ουψάλα της Σουηδίας
Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς συνδέεται με τον πόλεμο των συμμοριών που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία
Συνελήφθη ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην Ουψάλα της Σουηδίας