Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κολομβία: Τραγικό ρεκόρ με 490 νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού

κρούσματα
Φωτογραφία Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (28/4) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 490 ασθενείς με κορονοϊό. Πρόκειται για το δεύτερο τραγικό ρεκόρ που σημειώθηκε πριν καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Κολομβία έχει φθάσει ως εδώ τους 72.725 νεκρούς επί συνόλου 2.824.626 μολύνσεων. Το προηγούμενο μακάβριο ρεκόρ, 465 θάνατοι, είχε ανακοινωθεί μόλις την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν και 19.745 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Η πρωτεύουσα Μπογοτά (779.447 καταγεγραμμένα κρούσματα) παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα των περίπου 50 εκατ. κατοίκων.

Η Κολομβία –αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων– συγκαταλέγεται στα κράτη που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής. Κατατάσσεται 3η στην περιοχή ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, πίσω μόνο από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, όπως και ως προς τον αριθμό των θανάτων, πίσω μόνο από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις