Κόσμος

Κολομβία: Υπηκοότητα σε πάνω από 24.000 παιδιά από τη Βενεζουέλα δίνει ο πρόεδρος Ντούκε

Υπηκοότητα σε περισσότερα από 24.000 παιδιά θα χορηγήσει η Κολομβία, τα οποία έχουν γεννηθεί στη χώρα από μετανάστες γονείς από τη Βενεζουέλα.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε η Κολομβία προβαίνει σε αυτή την κίνηση ώστε να προστατεύσει τα παιδιά αυτά από το να μείνουν απάτριδα και για να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το μέτρο, που θα καλύπτει όλα τα παιδιά με γονείς από τη Βενεζουέλα που γεννήθηκαν στην Κολομβία μετά από τον Αύγουστο του 2015, θα παραμείνει σε ισχύ για δύο χρόνια.

Περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια πολίτες της Βενεζουέλας έχουν μεταναστεύσει στην Κολομβία, δραπετεύοντας από την πολιτική και οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα τους, αναφέρει το ΑΜΝΑ.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Κολομβία από Βενεζουελανούς γονείς βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένα σε ένα νομικό κενό χωρίς να διαθέτουν έγγραφα ταυτοποίησης, ούτε αποδεικτικά στοιχεία υπηκοότητας οποιασδήποτε χώρας.

«Σήμερα, στηρίζουμε τα παιδιά, στηρίζουμε αυτά τα αβοήθητα μικρά παιδιά που θέλουν να έχουν το δικαίωμα στην υπηκοότητα και με περηφάνια λέμε ότι είναι Κολομβιανοί», είπε ο Ντούκε σε δημοσιογράφους.

«Θα τους αγκαλιάσουμε, θα τους στηρίξουμε σε δύσκολες στιγμές. Τους δίνουμε μια αχτίδα ελπίδας σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες» πρόσθεσε ο Κολομβιανός πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος θάνατος μυστήριο στη Ρωσία – Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι ο υπουργός Μεταφορών λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
Για «αυτοκτονία» κάνουν λόγο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενώ υπάρχουν υποψίες για το αν έπαιξε ρόλο η θητεία τους ως κυβερνήτης του Κουρσκ
Ρωσία - Υπουργός Μεταφορών 7