Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κομισιόν κατά Μελόνι για «οικονομικά μέτρα που δεν ευθυγραμμίζονται με τις προειδοποιήσεις του παρελθόντος»

Κομισιόν κατά Μελόνι για «οικονομικά μέτρα που δεν ευθυγραμμίζονται με τις προειδοποιήσεις του παρελθόντος»
Reuters

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή επικρίνει την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι για ορισμένα από τα οικονομικά της μέτρα. Σύμφωνα με την Κομισιόν, «δεν ευθυγραμμίζονται με παλαιότερες συστάσεις» προς την Ιταλία.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, η Eυρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι έλαβε μέτρα που δεν ευθυγραμμίζονται με τις συστάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν, σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Η εκτίμηση της Κομισιόν αφορά ειδικότερα το ιταλικό προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού και την αύξηση του ορίου για χρήση μετρητών από 2.000 σε 5.000 ευρώ, την παράλληλη δυνατότητα να μπορούν να μην δέχονται οι έμποροι ηλεκτρονικές κάρτες για ποσά μέχρι 60 ευρώ και την παραγραφή των χρεών των πολιτών προς το δημόσιο μέχρι χίλια ευρώ για την χρονική περίοδο από το 2000 μέχρι το 2015.

Στο σύνολό του, πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας σέβεται τις συστάσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Ιούλιο.

Αναμένεται να εξακριβωθεί τώρα, αν η κυβέρνηση Μελόνι θα τροποποιήσει μέρος των προαναφερθέντων μέτρων ώστε να καταστεί δυνατό να συνεχιστεί απρόσκοπτα και η καταβολή των κονδυλίων που αντιστοιχούν στο Ιταλικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις