Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κονγκό: Φτωχοί αγρότες μάζεψαν λεφτά για τους Ιταλούς σεισμοπαθείς

Φωτο αρχείου Reuters
Φωτο αρχείου Reuters

Μπορεί τα 238 ευρώ να μην ακούγονται πολλά ωστόσο για τους φτωχούς αγρότες από το Κονγκό είναι μία περιουσία. Μία περιουσία την οποία συγκέντρωσαν κάτοικοι από 30 χωριά της χώρας για να τα προσφέρουν στους σεισμοπαθείς της Ιταλίας.

Η πρωτοβουλία έγινε γνωστή από τα μέσα ενημέρωσης και κατάφερε να συγκινήσει μικρούς και μεγάλους στην Ιταλία. Οι κάτοικοι 30 χωριών της περιφέρειας Κινγκουέ του Κονγκό κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα 238 ευρώ για να στηρίξουν τους σεισμοπαθείς της περιφέρειας Ούμπρια, στην κεντρική Ιταλία.

Η ιδέα ανήκει σε καθολικό ιερέα που εργάζεται εδώ και χρόνια στο Κονγκό με την εθελοντική οργάνωση Multisolidarietà: μίλησε στους κατοίκους του Κιγκουέ και τους περιέγραψε τις καταστρεπτικές συνέπειες των σεισμών που έπληξαν την κεντρική Ιταλία τον περασμένο Αύγουστο και Οκτώβριο. Όλοι μαζί αποφάσισαν να βοηθήσουν, στο μέτρο του δυνατού, τους άστεγους της Ούμπρια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Περούτζια.

Έπειτα από πάνω από δυο μήνες προσπαθειών, στις οποίες συμμετείχαν και πολλοί δήμαρχοι της περιοχής αυτής του Κονγκό, μπόρεσαν να συγκεντρώσουν 238 ευρώ, ποσό πολύ μεγάλο για ανθρώπους που ζουν μόνο από την καλλιέργεια της γης και μικρής έκτασης κτηνοτροφία.

Τα χρήματα εστάλησαν στην Ιταλία μαζί με μια επιστολή του υπεύθυνου της περιφέρειας του Κιγκουέ, του Ντανιέλ Μουανγουέια, στην οποία γράφει: «μας άγγιξε ιδιαίτερα η είδηση και το πένθος που προκάλεσαν οι σεισμοί στην χώρα σας και στην περιφέρεια της Ούμπρια. Πολλοί Ιταλοί μας βοηθούν συνεχώς με πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα και θελήσαμε και εμείς να συλλέξουμε ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό για να μπορέσουμε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε