Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από τροφική δηλητηρίαση – Οι αρχές βρήκαν νέα στοιχεία

Ερευνητές εντόπισαν αντιπαρασιτικό φάρμακο που ίσως μόλυνε το δωμάτιο στο ξενοδοχείο τους - Σε κρίσιμη κατάσταση ο πατέρας της
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο μιας μητέρας και των δύο παιδιών της στην Κωνσταντινούπολη, όταν αρρώστησαν βαριά ενώ έτρωγαν στην συνοικία Ορτάκιοϊ, με τις αρχές να εκτιμούν αρχικά ότι επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση.

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, Τούρκοι πολίτες που διέμεναν στη Γερμανία και είχαν πάει για διακοπές στην Κωνσταντινούπολη, αρρώστησαν σοβαρά την περασμένη Τετάρτη (142.11.2025) και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο καθώς θεωρήθηκε ότι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Δυστυχώς, η μητέρα, Τζιγκντέν Μποτζέκ, πέθανε την Παρασκευή (14.11.2025) στο νοσοκομείο, μία ημέρα μετά τους θανάτους του γιου της Καντρί, 6 ετών και της κόρης της Μασάλ, 3 ετών. Ο πατέρας, Σερβέτ Μποτζέκ, παραμένει νοσηλευόμενος στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μια έρευνα, που αρχικά επικεντρωνόταν σε μια υποψία τροφικής δηλητηρίασης, ξεκίνησε από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, προτού εντοπιστούν στοιχεία που ήγειραν υποψίες ότι η οικογένεια θα μπορούσε να έχει εκτεθεί σε φυτοφάρμακα μέσα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, που επικαλείται ερευνητές, ένα προϊόν κατά των κοριών, με το οποίο είχαν ψεκάσει ένα δωμάτιο στο ισόγειο του ξενοδοχείου, θα μπορούσε να έχει φθάσει στο δωμάτιο της οικογένειας, στον πρώτο όροφο, μέσω του συστήματος εξαερισμού στο μπάνιο.

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην ιστορική παλιά συνοικία της Κωνσταντινούπολης και το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εκκενώθηκε το Σάββατο (15.11.2025), αφού δύο πελάτες, που υπέφεραν, όπως η οικογένεια, από ναυτία και εμετούς, χρειάστηκε να νοσηλευτούν, γράφει το Anadolu.

Το κτίριο σφραγίστηκε την Κυριακή (16.11.2025) και έπειτα συνολικά 11 άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας όπως, μετέδωσε σήμερα (17.11.2025) το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται πέντε πωλητές τροφίμων, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και δύο υπάλληλοι, όπως και τρεις εργαζόμενοι σε μια εταιρεία αντιπαρασιτικής προστασίας, λέει το Anadolu, χωρίς να διευκρινίζει την ημερομηνία κατά την οποία συνελήφθησαν.

Οκτώ εξ αυτών αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον ενός δικαστή ενώ η τοξικολογική έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα (17.11.2025), μαζί με την ανάλυση των τροφικών δειγμάτων που ελήφθησαν από ειδικούς του υπουργείου Γεωργίας.

Η μητέρα και τα παιδιά της κηδεύτηκαν το Σάββατο (15.11.2025) σε μια τελετή στη γενέτειρά τους στο Μπολβαντίν (κεντρικά), όπως έγραψαν τουρκικές εφημερίδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θείο δώρο» για τους επιστήμονες η πρόσκρουση του πυραύλου στη Σελήνη – Ένα τυχαίο ατύχημα γίνεται σπάνιο επιστημονικό πείραμα
Οι ερευνητές ρίχνουν την προσοχή τους στα πετρώματα και την σκόνη του δορυφόρου - Πάνω από 220 τόνοι συντριμμιών εξοπλισμού βρίσκονται στο φεγγάρι μας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου της Space X στη Σελήνη (Πηγή φωτογραφίας: video grab
Μασούντ Πεζεσκιάν: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συμφωνία – Να μπει τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ομάν, ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 15
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν