Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη – Νίκη Ιμάμογλου! Παραδέχτηκε την ήττα ο Γιλντιρίμ

Κωνσταντινούπολη – Νίκη Ιμάμογλου! Παραδέχτηκε την ήττα ο Γιλντιρίμ
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου νίκησε για… δεύτερη φορά στην Κωνσταντινούπολη!
Πήρε 54,03% με καταμετρημένο το 99,37% των ψήφων.
45,09% πήρε ο εκλεκτός του Ερντογάν και πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Παραδοχή ήττας από τον υποψήφιο του AKP.
Tweet… φαρμάκι από τον Ερντογάν: Συγχαίρω τον Ιμάμογλου που κέρδισε σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα!

Θριαμβευτής στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου. Παρά τις προσπάθειες του ίδιου του Ερντογάν (που δέχτηκε δεύτερο “χαστούκι” και χάνει για πρώτη φορά την πόλη), ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης κέρδισε, για δεύτερη φορά, τον δήμο της Κωνσταντινούπολης και αναδείχθηκε δήμαρχος της πόλης.

Με καταμετρημένο το 99,37% των ψήφων, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης και νικητής της πρώτης ψηφοφορίας των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξασφαλίζει για δεύτερη φορά την νίκη στις επαναληπτικές εκλογές με 54,03%! Στις πρώτες του δηλώσεις ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, ηττάται για δεύτερη φορά στην ψηφοφορία με ποσοστό 45,09%.

Ήδη ο Μπιναλί Γιλντιρίμ παραδέχτηκε την ήττα του. “Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή επιτυχία. Αποδείχθηκε οτι η Δημοκρατία λειτουργεί άψογα“, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας! “Εύχομαι ο φίλος μας Εκρέμ Ιμάμογλου να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στην Κωνσταντινούπολη. Θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε όπως μπορούμε στο έργο του. Εύχομαι η απόφαση των Κωνσταντινουπολιτών να αποδειχθεί ευεργετική για τα επόμενα 5 χρόνια“, τόνισε.

Φωτογραφία Reuters

Μπορεί ο Μπιναλί Γιλντιρίμ να παραδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την ήττα του, ο Ερντογάν μάλλον δυσκολεύεται να διαχειριστεί το γεγονός πως μετά από 25 χρόνια το κόμμα του, δηλαδή ο ίδιος, δεν θα ελέγχει την Κωνσταντινούπολη.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να συγχαρεί τον Ιμάμογλου για τη νίκη του στην Κωνσταντινούπολη “σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα”…

Είχε… φανεί ο θρίαμβος

Το πρακτορείο ANKA μετέδωσε νωρίτερα πως με καταμετρημένο το 20% των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη, ο Ιμάμογλου προηγείται με 55,07% του Γιλντιρίμ, που συγκεντρώνει 44,90%!

https://twitter.com/Bugahannn/status/1142826295337848837

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις