Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Τέσσερις μετασεισμοί αναστάτωσαν τους κατοίκους – Ανησυχία για το ρήγμα

Ο καθηγητής γεωλογίας Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν εξέφρασε την ανησυχία του επειδή η σεισμική ακολουθία φαίνεται να κινείται ανατολικά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζονται οι σεισμοί στην Κωνσταντινούπολη μετά την ισχυρή δόνηση των 6,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23 Απριλίου στη Θάλασσα του Μαρμαρά, ανοικτά των ακτών στη Συληβρίας.
 
Νέα αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους, ειδικά στα δυτικά προάστια στην Κωνσταντινούπολη, ο σεισμός των 4,3 βαθμών που σημειώθηκε στις 20.33, με επίκεντρο της θαλάσσια περιοχή του Μπουγιουκτσεκμετζέ. Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίστηκε στα 7,01 χιλιόμετρα.
 
Είχε προηγηθεί μία δόνηση των 3,5 βαθμών στις 20:21, ενώ αργότερα ακολούθησαν δύο ακόμη σεισμοί εντάσεως 3,5 και 3,7 βαθμών.
 
Το επίκεντρο του σεισμού εντάσεως 3,5 βαθμούς στις 21.06 καταγράφηκε σε εστιακό βάθος 15,23 χιλιομέτρων, 17,56 χιλιόμετρα στα ανοικτά της περιοχής Μπουγιουκτσεκμετζέ, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.
 
Το επίκεντρο του δεύτερου σεισμού μεγέθους 3,7 βαθμών που σημειώθηκε στις 21.07 στη Θάλασσα του Μαρμαρά προσδιορίστηκε σε απόσταση 19,88 χιλιομέτρων επίσης στα ανοικτά του Μπουγιουκτσεκμετζέ και σε εστιακό βάθος 7,2 χιλιομέτρων.
 
Ο καθηγητής γεωλογίας Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν εξέφρασε την ανησυχία του επειδή η σεισμική ακολουθία φαίνεται να κινείται ανατολικά, στο τμήμα του ρήγματος που δεν είχε «σπάσει» από τον μεγάλο σεισμό των 6,2 βαθμών στις 23 Απριλίου και βρίσκεται πιο κοντά προς το κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θείο δώρο» για τους επιστήμονες η πρόσκρουση του πυραύλου στη Σελήνη – Ένα τυχαίο ατύχημα γίνεται σπάνιο επιστημονικό πείραμα
Οι ερευνητές ρίχνουν την προσοχή τους στα πετρώματα και την σκόνη του δορυφόρου - Πάνω από 220 τόνοι συντριμμιών εξοπλισμού βρίσκονται στο φεγγάρι μας
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πυραύλου της Space X στη Σελήνη (Πηγή φωτογραφίας: video grab
Μασούντ Πεζεσκιάν: Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για συμφωνία – Να μπει τέλος στο «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ομάν, ο Ιρανός πρόεδρος σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων
Ο Πρόεδρος του Ιράν, Masoud Pezeshkian