Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο με τη μάχη των πυροσβεστών να σώσουν το νοσοκομείο «Βαλουκλή»

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο με τη μάχη των πυροσβεστών να σώσουν το νοσοκομείο «Βαλουκλή»

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή της οροφής του νοσοκομείου και γηροκομείου «Βαλουκλή» στην Κωνσταντινούπολη, μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης εντός του κτηρίου.

Συγκεκριμένα, η φωτιά στο νοσοκομείο Βαλουκλή, σύμβολο του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου – γηροκομείου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. 

Από το νοσοκομείο απομακρύνθηκαν περίπου 104 ηλικιωμένοι. Κάποιοι μεταφέρθηκαν με αναπηρικά αμαξίδια, άλλοι στα φορεία, ενώ νοσηλευτές και πυροσβέστες έσπευσαν να απομακρύνουν κάποιους ακόμα και στα χέρια. 

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ήταν συγκλονιστικά, ενώ σήμερα κυκλοφόρησαν εικόνες από τη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες μέσα στο κτήριο. 

 

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Στάθης Λεάνας μίλησε στην τηλεόραση του Open λέγοντας πως: «Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, ούτε και εγκαύματα, ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά να μεταφέρουμε όσους ήταν στο τμήμα του νοσοκομείου».

Όπως εξήγησε ο κ. Λεάνας, το νοσοκομείο είναι ένας μεγάλος κήπος με επτά διαφορετικά κτήρια. Ένα από αυτά τα κτήρια είναι το γηροκομείο, το οποίο κάηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις