Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Τέσσερις νέες συλλήψεις υπόπτων για την επίθεση καμικάζι

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας προχώρησαν σήμερα σε τέσσερις ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 Γερμανοί τουρίστες.

«Προχωρήσαμε σήμερα σε τέσσερις νέες συλλήψεις», είπε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους μετά την ενημέρωσή του από αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια.
Ο επικεφαλής της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας σημείωσε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι έξι από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν όταν σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη σε μια τουριστική περιοχή στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης συνεχίζουν να νοσηλεύονται.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης δεν είχε στόχο συγκεκριμένα τους Γερμανούς υπηκόους. Διευκρίνισε ότι είχε μπει στην τουρκική επικράτεια «σαν απλός μετανάστης» και δεν παρακολουθείτο, διότι το όνομά του δεν βρισκόταν σε οποιονδήποτε κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διεμήνυσε ακόμη ότι όποιος επιτίθεται στην χώρα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με αντίποινα, τη χρονική στιγμή και με τον τρόπο που θεωρεί κατάλληλο η τουρκική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
1
Ελλάδα, ΗΠΑ και 41 ακόμη χώρες καταδικάζουν τα ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας – «Βαθιά ανησυχία για τις 19 παραβιάσεις»
Η Πολωνία τόνισε ότι «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιητική κλιμάκωση που φέρνει την περιοχή πιο κοντά στη σύγκρουση από κάθε άλλη φορά»
Στρατιώτες περπατούν δίπλα σε ένα σημείο όπου η στέγη ενός σπιτιού καταστράφηκε, μετά την παραβίαση του πολωνικού εναερίου χώρου από ρωσικά drones κατά τη διάρκεια επίθεσης στην Ουκρανία, μερικά από τα οποία καταρρίφθηκαν από την Πολωνία με την υποστήριξη των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ 2