Κόσμος

Κόρμπιν: Ρατσιστικές οι δηλώσεις του Τραμπ για τις γυναίκες βουλευτές των Δημοκρατικών

Ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε ρατσιστικές τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον τεσσάρων γυναικών βουλευτών του Δημοκρατικού κόμματος, καλώντας τους δύο υποψηφίους πρωθυπουργούς του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιήσουν και αυτοί τον χαρακτηρισμό αυτόν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Σαββατοκύριακο τέσσερις βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος ( Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ, Ιλχάν Όμαρ, Αϊάνα Πρέσλι και Ρασίντα Τλάιμπ) ότι «μισούν» τις ΗΠΑ και τις κάλεσε να «επιστρέψουν» στις χώρες καταγωγής τους.

Οι Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ, οι δύο υποψήφιοι για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι, χαρακτήρισαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα απαράδεκτα τα σχόλια Τραμπ, αλλά αρνήθηκαν να τα χαρακτηρίσουν ρατσιστικά.

«Αν ο Μπόρις Τζόνσον και ο Τζέρεμι Χαντ δεν χρησιμοποιούν την «λέξη από Ρ», θα το κάνω εγώ: Λέγοντας ο Ντόναλντ Τραμπ σε τέσσερις έγχρωμες βουλευτές να ‘γυρίσουν πίσω’ είναι ρατσιστικό», ανέφερε ο Κόρμπιν με ανάρτησή του στο twitter.

«Οι δύο υποψήφιοι να γίνουν ο επόμενος πρωθυπουργός, θα πρέπει να εκθέσουν αυτή την ακροδεξιά ρητορική μίσους για αυτό που είναι», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανατροπή στο Μονακό: Η σύζυγος του Ουκρανού ολιγάρχη διαψεύδει ότι είναι η γυναίκα που ακρωτηριάστηκε στη βομβιστική επίθεση – Στο μικροσκόπιο απάτη 100 εκατ. ευρώ
Μυστήριο με την ταυτότητα της τραυματισμένης γυναίκας - Οι Γάλλοι ερευνητές εξετάζουν το σενάριο της εκδίκησης
Μονακό έκρηξη
Επιζώντες παραμένουν στα ερείπια μία εβδομάδα μετά τους σεισμούς στη Βενεζουέλα - Νεκροτομείο στήθηκε στην Λα Γκουάιρα, στους 2.000 οι νεκροί
Στους 50.000 παραμένουν οι αγνοούμενοι - Σκληρή μάχη από διασώστες και εθελοντές για τον απεγκλωβισμό τραυματιών - Πάνω από 38 νοσοκομεία υπέστησαν ζημιές
 MIGUEL MEDINA