Κόσμος

Κόρμπιν: “Θατσερισμό με αναβολικά” θέλει να φέρει ο Τζόνσον μετά το Brexit

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Κόρμπιν τόνισε πως ο Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το Brexit για να «εξαπολύσει έναν Θατσερισμό με αναβολικά» μειώνοντας τις κανονιστικές ρυθμίσεις και στρέφοντας το Ηνωμένο Βασίλειο προς ένα αμερικανικό οικονομικό μοντέλο.

«Αυτό που θέλουν οι Συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον είναι να κλέψουν το Brexit για να εξαπολύσουν έναν Θατσερισμό με αναβολικά», δήλωσε ο Κόρμπιν. «Ψήφος για τους Συντηρητικούς του Τζόνσον είναι ψήφος προδοσίας της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας μας και ξεπούλημα στον Τραμπ».

«Θέλουν μια κούρσα προς τον πάτο όσον αφορά τις προδιαγραφές και τις προστασίες. Θέλουν να κινηθούμε προς ένα περισσότερο απορυθμισμένο αμερικανικό μοντέλο διαχείρισης της οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Εργατικών πάντως αρνήθηκε να ενημερώσει αν το κόμμα του θα σταματήσει τη διαδικασία του Brexit για να σχηματίσει συνασπισμό, εφόσον κανένα κόμμα δεν κερδίσει την πλειοψηφία στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Σε ερώτηση για το αν το Εργατικό Κόμμα θα ανακαλέσει το Άρθρο 50 ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σε περίπτωση που στο κοινοβούλιο δεν υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία, ο Κόρμπιν δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι το εξής: διεξάγουμε εκστρατεία για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές με μια κυβέρνηση πλειοψηφίας των Εργατικών. Δεν διεξάγουμε εκστρατεία για να σχηματίσουμε συνασπισμό με οποιονδήποτε».

Φιλελεύθεροι: Δεν θα κάνουμε τον Κόρμπιν πρωθυπουργό

Οι Βρετανοί Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να βοηθήσουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν να γίνει πρωθυπουργός μετά τις εκλογές του ερχόμενου μήνα, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του κόμματος, Τζο Σουίνσον.

«Αποκλείω κατηγορηματικά και απολύτως το ενδεχόμενο ψήφοι των Φιλελεύθερων Δημοκρατών να φέρουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν στον αριθμό 10», δήλωσε η Σουίνσον κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της στο Λονδίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στην Τεχεράνη διαπραγματευτές από το Κατάρ, πιέζουν το Ιράν για συμφωνία – Τα «αγκάθια» για το τέλος του πολέμου
Σκοπός της επίσκεψης είναι να «εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διπλωματική διαδικασία» για τη συμφωνία - Αντιδράσεις συντηρητικών στο Ιράν
Τεχεράνη
Αλαλούμ με την υπογραφή της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Ο Τραμπ επιμένει ότι θα γίνει σήμερα, το Ιράν διαψεύδει
Ηλεκτρονικά θα πέσουν οι υπογραφές σύμφωνα με το Axios - Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ για Νετανιάχιου - «Θάνατος στον Αραγτσί» φώναζαν διαδηλωτές στο Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ 5