Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κοροναϊός: 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια από μεγάλους οίκους μόδας και κοσμημάτων

Κοροναϊός: 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια από μεγάλους οίκους μόδας και κοσμημάτων
photo Reuters

Ο Κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται και να προκαλεί τον τρόμο σε όλο τον πλανήτη και στη μάχη για την καταπολέμησή του μπαίνουν και διεθνείς οίκοι μόδας.

Έτσι σύμφωνα με το WWD οι όμιλοι πολυτελών ειδών ένδυσης και αξεσουάρ LVMH (Louis Vuitton, Fendi, Dior), Kering (Gucci, Bottega Veneta, Balenciaga) και Swarovski έχουν δεσμευθεί να διαθέσουν το ποσό των 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός

«Οι σκέψεις μας είναι στους πολλούς που επηρεάζονται από τη νέα επιδημία κοροναϊού και γι ‘αυτό αποφασίσαμε να χορηγήσουμε κεφάλαια ως άμεση συνεισφορά για να βοηθήσουμε» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Kering, Φρανσουά Ανρί Πινό στο WWD, ενώ ένα μεγάλο μέρος της βοήθειας θα δοθεί απευθείας στον Κινεζικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο θανατηφόρος κοροναϊός, από τον οποίο πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 132 άνθρωποι και έχουν νοσήσει πάνω από 6.000 παγκοσμίως, προήλθε από την πόλη Γουχάν.

Αυτή η απόφαση των οίκων μόδας να διαθέσουν αυτό το μεγάλο ποσό ως οικονομική βοήθεια δεν αποτελεί μόνο ενέργεια ανθρωπισμού, αλλά συνδέεται και με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Και αυτό γιατί ο κοροναϊός έχει κλονίσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το 2019 η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ ως μεγαλύτερη αγορά πολυτελών ειδών υγείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις