Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κοροναϊός: Άκυρο στο “σπάσιμο” της καραντίνας στην Γουχάν

Κοροναϊός: Άκυρο στο “σπάσιμο” της καραντίνας στην Γουχάν

Κι εκεί που νομίζαμε πως αρχίζουν να χαλαρώνουν λίγο οι περιορισμοί στην Γουχάν, τελικά… άκυρο!

Αρχικά ο δήμαρχος της πόλης είχε ανακοινώσει πλέον μη μόνιμοι κάτοικοι που είναι καλά στην υγεία τους θα μπορούν υπό όρους να λαμβάνουν άδεια να την εγκαταλείψουν. Τελικά όμως με νέα ανακοίνωση το μέτρο αυτό δεν ισχύει.

Σύμφωνα με τον δήμο, οι μη κάτοικοι θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν την Γουχάν εάν δεν έχουν συμπτώματα της ασθένειας και δεν έχουν έλθει σε επαφή με φορείς του κοροναϊού.

Μόνιμοι κάτοικοι που έχουν ιδιαίτερο λόγο να φύγουν, εάν για παράδειγμα χρειάζονται ιατρική θεραπεία που δεν σχετίζεται με την επιδημία, θα μπορούσαν επίσης να λάβουν άδεια να το κάνουν, όπως επίσης και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εστάλη στην Γουχάν για να συμμετάσχει στον αγώνα εναντίον του κοροναϊού.

Ιράκ: Κλείνει πέρασμα με το Κουβέιτ

Την ίδια ώρα οι αρχές του Ιράκ ανακοίνωσαν ότι κλείνουν το πέρασμα Σαφουάν με το Κουβέιτ για τους ταξιδιώτες έπειτα από αίτημα της γειτονικής χώρας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται το πέρασμα χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας Σαουδάραβας, που επέστρεψαν στη χώρα από το Ιράν έχουν μολυνθεί από τον covid-19, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KUNA.

click4more: Αυξάνεται ο ρυθμός των θανάτων! 152 μέσα σε λίγες ώρες!

Εξάλλου το Ιράκ παρέτεινε το Σάββατο την απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των μη Ιρακινών από το Ιράν, αφού στη χώρα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 43 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων οκτώ θανατηφόρα.

Αρχικά η Βαγδάτη είχε απαγορεύσει την Πέμπτη την είσοδο στο ιρακινό έδαφος σε όλους του μη Ιρακινούς που προέρχονται από το Ιράν για τρεις ημέρες. Όμως το Σάββατο το βράδυ ο Ιρακινός πρωθυπουργός Άντελ Άμπντελ Μάχντι επεσήμανε ότι η απαγόρευση θα παραταθεί, χωρίς να διευκρινίσει μέχρι πότε.

Το Ιράν και το Ιράκ, όπου οι πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, έχουν στενούς θρησκευτικούς, πολιτικούς και εμπορικούς δεσμούς. Μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του covid-19 το Ιράν ανέστειλε το προσκύνημα στους ιερούς τόπους του Ιράκ, ενώ η Iraqi Airways τις πτήσεις της προς το Ιράν.

Πρώτο κρούσμα στο Μπαχρέιν

Επίσης, το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στο Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Μανάμα, το πρώτο κρούσμα είναι υπήκοος Μπαχρέιν που επέστρεψε στη χώρα από το Ιράν.

Στο μεταξύ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κουβέιτ μετέδωσε ότι τρεις άνθρωποι — ανάμεσά τους και ένας υπήκοος Σαουδικής Αραβίας — που επέστρεψαν στο μικρό κράτος από το Ιράν επαληθεύτηκε επίσης πως έχουν μολυνθεί από τον COVID-19.

Το KUNA ανέφερε ότι τα τρία κρούσματα επαληθεύτηκαν μεταξύ των 700 ανθρώπων οι οποίοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την ιρανική Μασχάντ την περασμένη εβδομάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις