Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κοροναϊός: Αρνητικές οι εξετάσεις των δυο Κινέζων που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο

Κοροναϊός: Αρνητικές οι εξετάσεις των δυο Κινέζων που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία και ο λόγος είναι ο κοροναϊός, όμως ευτυχώς τα πρώτα αποτελέσματα των δυο Κινέζων που επιβαίνουν σε κρουαζιερόπλοιο είναι αρνητικά.

Το κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Costa Crociere, με έξι χιλιάδες επιβάτες, προς το παρόν παραμένει μπλοκαρισμένο στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, βόρεια της Ρώμης καθώς ο κοροναϊός το έχει θέσει για την ώρα σε καραντίνα.

Μέχρι τώρα οι ιταλικές αρχές δεν έδωσαν το αναγκαίο «πράσινο φως» για την αποβίβαση των τουριστών, η οποία θα πραγματοποιηθεί μόνο αφού αποκλειστεί με βεβαιότητα το ενδεχόμενο μετάδοσης του κοροναϊού.

Τα δύο άτομα έχουν απομονωθεί στο θεραπευτήριο του κρουαζιερόπλοιου Costa Smeralda, ενώ στο πλοίο έχουν μεταβεί γιατροί από το εθνικό ινστιτούτο για μολυσματικές ασθένειες, Spallanzani της Ρώμης και υπέβαλαν τη γυναίκα σε τεστ για να δουν εάν πρόκειται για απλή γρίπη ή για τον κορονοϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι είχε επιβιβαστεί στο πλοίο λίγες ημέρες πριν από τη Σαβόνα, ενώ πριν, στις 25 Ιανουαρίου, είχε ταξιδέψει από το Χονγκ Κονγκ στη Μαλπένσα. Μέσα πάντως στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται περίπου 751 Κινέζοι πολίτες, εκ των οποίων οι 374 επιβιβάστηκαν στη Σαβόνα.

Οπως έγινε γνωστό το κρουαζιερόπλοιο μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε Μαγιόρκα, Βαρκελώνη και Μασαλία, πριν επιστρέψει στην Ιταλία.

Στο μεταξύ κάποιοι από τους Ιταλούς που διαμένουν στην Γουχάν θα επιστρέψουν με αεροσκάφος που διέθεσε η κυβέρνηση της Ρώμης. Πρόκειται για πτήση που οργάνωσε το ιταλικό υπουργείο Άμυνας και αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από την Κίνα, με εξήντα επιβάτες. Όταν φτάσουν στην ιταλική πρωτεύουσα πρόκειται να τεθούν σε καραντίνα, σε ειδικό κτήριο, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις