Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κοροναϊός: Αυξάνεται ο ρυθμός των θανάτων! 152 μέσα σε λίγες ώρες!

Κοροναϊός: Αυξάνεται ο ρυθμός των θανάτων! 152 μέσα σε λίγες ώρες!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει ο νέος κοροναϊός να προκαλεί θανάτους παγκοσμίως, με 152 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Έτσι ο συνολικός αριθμός έφτασε τους 2619, κάτι που σηματοδοτεί επιδείνωση της κατάστασης ως προς τη θνησιμότητα του.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας έκανε επίσης λόγο για 416 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, στην συντριπτική πλειονότητά τους στη Χουμπέι, κάτι που αυξάνει σε τουλάχιστον 79.300 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό. 

Στο ημερήσιο δελτίο της για την επιδημιολογική κατάσταση, η Επιτροπή επεσήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για έκτη συναπτή ημέρα, με τους ασθενείς που πήραν εξιτήριο να ανέρχεται σε 1.851. Συνολικά, 24.758 ασθενείς έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

2 ακόμα νεκροί στην Νότια Κορέα

Δύο από τους νέους νεκρούς βρίσκονται στην Νότια Κορέα, όπου οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 161 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό. Αυτό αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων σε 763 στη χώρα.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων, τα 129 συνδέονται με μια χριστιανική αίρεση, την Εκκλησία Σιντσόνι του Ιησού, στην πόλη Ντέγκου (νότια), ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

click4more: Τρομάζουν οι επιστήμονες! “Αυτό που γίνεται στην Ιταλία μπορεί να γίνει οπουδήποτε”

Κατά την ίδια υπηρεσία, καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι, κάτι που σημαίνει ότι ο απολογισμός των θυμάτων του κοροναϊού στη χώρα ανέρχεται πλέον σε επτά νεκρούς. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Κυριακή, έκανε λόγο για πέντε θανάτους.

Σύμφωνα με τα KCDC, 18 από τους ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό κρίθηκε ότι έχουν πλέον αποθεραπευθεί, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων για 8.720 ανθρώπους.

Κίνα: “Το… έχουμε” 

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρο της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας διαμηνύει πως η Κίνα έχει την ικανότητα να αντισταθμίσει τις οικονομικές επιπτώσεις.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η πίεση από την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στην κινεζική οικονομία θα είναι μικρής διάρκειας, ενώ δεν θα αλλάξει τα βασικά οικονομικά μεγέθη της κινεζικής οικονομίας.

Στόχος ο ομαλός εφοδιασμός της Χουμπέι

Το Πεκίνο αναφέρει επίσης πως θα επιδιώξει την ομαλοποίηση της λειτουργίας των εμπορικών εταιριών, αλλά και της παραγωγής προϊόντων υπό ασφαλείς συνθήκες.

Οι τοπικές εμπορικές εταιρίες θα πρέπει να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική λειτουργία του δικτύου εφοδιασμού των προϊόντων καθημερινής διαβίωσης από εννέα κινεζικές επαρχίες, ώστε να υπάρχει ομαλή τροφοδοσία στην επαρχία Χουμπέι, όπως επίσης και στην πρωτεύουσά της, την πόλη Γουχάν, σύμφωνα με ένα έγγραφο του υπουργείου Εμπορίου (MOC).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις