Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κοροναϊός: Έφτασε στην Βρετανία με 110 άτομα η πτήση από τη Γουχάν

Κοροναϊός: Έφτασε στην Βρετανία με 110 άτομα η πτήση από τη Γουχάν

Προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Brize Norton, στην περιφέρεια της Οξφόρδης, το αεροσκάφος που με έκτακτη πτήση μετέφερε συνολικά 110 άτομα από τη Γουχάν, την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός.

Το αεροσκάφος μεταφέρει 83 Βρετανούς και άλλους 27 επιβάτες άλλων εθνικοτήτων (ευρωπαίοι πολίτες από την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Ολλναδία), τους οποίους θα μεταφέρει άμεσα σε προκαθορισμένο αεροδρόμιο στην Ισπανία και από εκεί θα αναλάβουν την ευθύνη τους οι χώρες προέλευσής τους.

Οι Βρετανοί επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορείο και με όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις στο νοσοκομείο Arrowe Park του Γουίραλ, όπου θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών, σε ειδικές εγκαταστάσεις. Εντός του αεροσκάφους, οι επιβάτες συνοδεύονταν από στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό, το οποίο επίσης θα τεθεί σε περιορισμό σε ξεχωριστή εγκατάσταση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 40 άλλοι Βρετανοί βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Ουχάν – καθώς από τους 120 που αναμένονταν στην πτήση, τελικά οι 83 κατάφεραν να επιβιβαστούν – οι οποίοι θα επιστρέψουν με πτήση που θα ακολουθήσει, χωρίς να διευκρινίζεται ο χρόνος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις