Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κοροναϊός: Εξαπλώνεται! Νοτιοκορεάτισσα νόσησε μετά από ταξίδι στην Ταϊλάνδη

κοροναϊός

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για το πως μεταδίδεται ο κοροναϊός προκαλεί η είδηση πως γυναίκα από τη Νότια Κορέα μολύνθηκε από τον ιό ύστερα από επίσκεψή της στην Ταϊλάνδη!

Ο κοροναϊός έχει στοιχίσει, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, τη ζωή σε 427 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 426 στην Κίνα και ένας στις Φιλιππίνες. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 20.000.

Η 42χρονη από τη Νότια Κορέα είναι η πρώτη ξένη επισκέπτρια που προσβάλλεται από τον ιό 2019-nCoV μετά την επίσκεψή της στην Ταϊλάνδη.

Click4more Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο για κοροναϊό! Σε καραντίνα 3.711 επιβάτες! Έκλεισαν τους ταξιδιώτες στις καμπίνες τους

Αξιωματούχοι αποκάλεσαν τη 42χρονη «Ασθενή 16», χωρίς να αποκαλύψουν κανένα άλλο στοιχείο για αυτήν. Επέστρεψε αεροπορικώς στη Νότια Κορέα στις 19 Ιανουαρίου έπειτα από ένα ταξίδι που είχε κάνει στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (ΚΕΠΑΚ).

Η γυναίκα, που είχε ρίγη και άλλα συμπτώματα από τις 25 Ιανουαρίου, δεν παρουσίασε βελτίωση μέχρι την Κυριακή και επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό (2019-nCoV) την Τρίτη, ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε στο νοσοκομείο του εθνικού πανεπιστημίου Τσονάμ.

Δεν αποκλείεται, πάντως, το ενδεχόμενο η γυναίκα να είχε επισκεφθεί την Κίνα.

Κοροναϊός: Ο τελευταίος απολογισμός

Με τον πρώτο νεκρό στο Χονγκ Κονγκ, οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Κίνα έχουν φτάσει τους 426, ενώ από την Κυριακή υπάρχει και ο πρώτος νεκρός εκτός Κίνας, ένας Κινέζος που άφησε την τελευταία του πνοή στις Φιλιππίνες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα ξεπέρασε τους 20.438 μετά την καταγραφή 3.235 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια.

Μόνο στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Γουχάν απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός, καταγράφηκαν 64 νέοι θάνατοι. Από τους νέους θανάτους, οι 48 καταγράφηκαν στην Γουχάν. Έτσι, ο απολογισμός των θυμάτων στην Κίνα έφτασε τους 425, ενώ έχουν καταγραφεί δυο θάνατοι εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, ένας στις Φιλιππίνες κι ένας στο Χονγκ Κονγκ.

Στην επαρχία Χουμπέι, καταγράφηκαν 2.345 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV στη Χουμπέι. Μέχρι σήμερα, ο κοροναϊός 2019-nCoV έχει επιβεβαιωθεί πως έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 20 χώρες.

Ποσά που ζαλίζουν

Όλα αυτά ενώ το Πεκίνο έχει, μέχρι στιγμής, διαθέσει 47 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού και τον έλεγχο της, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα κονδύλια διατέθηκαν για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και για την χορήγηση προσωρινών αποζημιώσεων στο ιατρικό προσωπικό και στο προσωπικό της πρόληψης εξάπλωσης επιδημιών, όπως επίσης και για την αγορά ιατρικού και εξοπλισμού και αντιδραστηρίων διάγνωσης, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο των Οικονομικών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις