Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κοροναϊός: Εντολή να φύγουν από την Κίνα έλαβαν Αμερικανοί διπλωμάτες

Κοροναϊός: Εντολή να φύγουν από την Κίνα έλαβαν Αμερικανοί διπλωμάτες
Reuters (αρχείο)

Πράσινο φως στις οικογένειες και όλο το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Πεκίνο για να φύγουν από τη χώρα “άναψε” το State Department, λόγω της εξάπλωσης του κινεζικού κοροναϊού.

Η οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επεκτείνεται και στα αμερικανικά προξενεία της Τσενγκτού, Γκουανγκτσόου, Σανγκάης και Σενγιάνγκ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του State Department.

“Αποφασίσαμε να θέσουμε την αμερικανική πρεσβεία και τα γενικά προξενεία σε καθεστώς εγκεκριμένης αποχώρησης”, τόνισε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του, “που προκύπτει από την περιορισμένη μετακίνηση και διαθεσιμότητα κατάλληλης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω του νέου κοροναϊού”.

Τραμπ: Η επιδημία είναι υπό έλεγχο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη (30.1.2020) πως οι ΗΠΑ εργάζονται πολύ στενά με την Κίνα για την επιδημία του κοροναϊού, λέγοντας πως πιστεύει ότι η επιδημία βρίσκεται υπό έλεγχο.

“Εργαζόμαστε πολύ στενά (σ.σ. με την Κίνα) και με πολλούς άλλους ανθρώπους και με πολλές άλλες χώρες” στην καταπολέμηση της επιδημίας, τόνισε ο Τραμπ σε μια ομιλία του σε ένα εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων αυτοκινήτων στο Γουόρεν στο Μίσιγκαν.

“Πιστεύουμε ότι το έχουμε θέσει υπό έλεγχο. Έχουμε λίγα προβλήματα σε αυτή τη χώρα αυτή τη στιγμή”, συμπλήρωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις