Κόσμος

Κοροναϊός: Επαναπατρίζονται άμεσα 160 Καναδοί από την κινεζική πόλη Γουχάν

Επείγουσα διαδικασία επιστροφής 160 Καναδών που ζουν στην περιοχή της πόλης Γουχάν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Φρανσουά - Φιλίπ Σαμπάνι, αργά το βράδυ της Τετάρτης (29.1.2020).

Οι περίπου 160 Καναδοί που ζουν στην πόλη Γουχάν, την εστία του νέου κοροναϊού, ζήτησαν βοήθεια από τις προξενικές αρχές της χώρας τους. Έτσι, η κυβέρνησή τους θα ναυλώσει αεροσκάφος για να τους απομακρύνει, είπε ο Καναδός υπουργός.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Καναδούς πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στην Κίνα, λόγω της ταχείας διάδοσης του ιού.

Ο υπουργός δεν ήταν ωστόσο σε θέση να διευκρινίσει πότε θα σταλεί το αεροπλάνο για να παραλάβει τους Καναδούς πολίτες. “Εργαζόμαστε για να λάβουμε την άδεια να προσγειωθεί” στην Κίνα, είπε.

Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη για τον Καναδά, δεδομένου ότι οι διπλωματικές σχέσεις του με το Πεκίνο είναι τεταμένες μετά τη σύλληψη, στα τέλη του 2018 στο Βανκούβερ, της οικονομικής διευθύντριας του κολοσσού Huawei, της Μενγκ Ουανγκτσόου, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

Την Τρίτη (28.1.2020) εντοπίστηκαν τρία κρούσματα του νέου κοροναϊού στον Καναδά, δύο στο Τορόντο και άλλο ένα στη Βρετανική Κολομβία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Φορντό – Το Ιράν απειλεί με αντίποινα
«Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τον πλανήτη», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social για τα αμερικανικά χτυπήματα στα πυρηνικά του Ιράν
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε κατάσταση win-win με το Ιράν και ετοιμάζεται να επιτεθεί μαζί με το Ισραήλ στην Τεχεράνη
Οι Ιρανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμά τους και να αποδεχθούν τις προτάσεις ΗΠΑ και Ευρώπης για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ντόναλντ Τραμπ 3
Τραμπ και Ερντογάν προσπάθησαν να γίνει συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν – Δεν βρέθηκε για να δώσει την έγκρισή του ο «εξαφανισμένος» Χαμενεΐ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, Ιρανοί αξιωματούχοι αναζήτησαν τον Χαμενεΐ για να πάρουν την έγκρισή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον βρουν, καθώς παραμένει κρυμμένος από φόβο μήπως δολοφονηθεί
Ερντογάν - Τραμπ 3