Κόσμος

Κοροναϊός: Γιατροί στην Γουχάν φοράνε πάνες ακράτειας

Τραγικές εικόνες στην αποκλεισμένη Γουχάν. Οι γιατροί είναι σε απόγνωση! Εικόνες με νεκρούς σε διαδρόμους κάνουν τον γύρο των social media. Λοιμωξιολόγος πέθανε από ανακοπή λόγω της δουλειάς.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην κινεζική πόλη Γουχάν, εκεί όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός, φοράνε πάνες ακράτειας ενηλίκων γιατί δεν προλαβαίνουν να πάνε στην τουαλέτα λόγω του φόρτου εργασίας, αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο λόγος δεν είναι μόνο αυτός. Ένας επιπλέον λόγος είναι ότι φοβούνται μη σκίσουν τις προστατευτικές στολές τους δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη και πιθανόν να μη μπορέσουν να τις αντικαταστήσουν.

Η Γουχάν, η πόλη των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων και πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, είναι εδώ και 11 μέρες αποκλεισμένη. Τουλάχιστον 56 εκατομμύρια άνθρωποι σε 18 πόλεις είναι αυτή τη στιγμή αποκλεισμένοι καθώς ο ιός έχει σκοτώσει 361 ανθρώπους στη χώρα. Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν το προσωπικό των νοσοκομείων να δίνει μάχη να αντιμετωπίσει τους ασθενείς που συρρέουν μαζικά στα κατάμεστα νοσοκομεία.

Ένα βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί και το οποίο φέρεται να τράβηξε μια νοσοκόμα σε νοσοκομείο της Γουχάν, δείχνει διαδρόμους γεμάτους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου ντυμένο με προστατευτική στολή να περνάει πάνω από τρία πτώματα. Η νοσοκόμα έγραψε ότι το προσωπικό και οι ασθενείς “έμειναν” με τα πτώματα, τα οποία είναι καλυμμένα με λευκά σεντόνια, επειδή δεν είναι κανένας διαθέσιμος να τα απομακρύνει. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένας ειδικός λοιμωξιολόγος πέθανε από ανακοπή ενώ θεράπευε ασθενείς.

https://twitter.com/DarrenPlymouth/status/1223925347407867905?s=20

Στο παρελθόν, ο Σιάνγκ Σιτζούν είχε ασχοληθεί με ασθενείς που είχαν μολυνθεί από την γρίπη των πτηνών και από τη γρίπη.
Μια νοσοκόμα επτά μηνών έγκυος που πήγε στη δουλειά της για να βοηθήσει στη θεραπεία των μολυσμένων από τον κοροναϊό ασθενών κατέληξε να μολυνθεί και η ίδια.

Σε νοσοκομείο της Γουχάν αμερικανός γιατρός προσεύχεται και οι υπόλοιποι τον ακολουθούν. Είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν.

https://twitter.com/IsChinar/status/1224213090612449281?s=20

https://twitter.com/DarrenPlymouth/status/1223647176070508550?s=20

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κινηματογραφική επιχείρηση σε απομακρυσμένο νησί: Βρετανοί κομάντος έπεσαν με αλεξίπτωτα για ασθενή με ύποπτα συμπτώματα χανταϊού
Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που τα μέλη της αποστολής πηδούν από την ανοιχτή ράμπα στρατιωτικού αεροσκάφους
Βρετανοί κομάντο
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού - Σε καραντίνα στο «Αττικόν» για 45 μέρες
Θα μεταφερθεί πρώτα με ολλανδικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και στη συνέχεια με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius με τα κρούσματα χανταϊού 15