Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κοροναϊός: Η πρώτη μολυσμένη ασθενής στη Βρετανία πήγε στο νοσοκομείο με ταξί

Κοροναϊός: Η πρώτη μολυσμένη ασθενής στη Βρετανία πήγε στο νοσοκομείο με ταξί

Τρόμο έχει σκορπίσει στη Βρετανία η είδηση ότι η πρώτη ασθενής που διαγνώστηκε με κοροναϊό πήγε στο νοσοκομείο με ταξί και δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο ασφαλείας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Όπως αναφέρει το skynews, η ασθενής πήγε στο Lewisham Hospital. Εκεί το προσωπικό της έδωσε αμέσως μια ειδική μάσκα και την μετέφεραν σε ειδικό χώρο για τα ύποπτα περιστατικά κοροναϊού. Το τεστ βγήκε θετικό και η ασθενής μεταφέρθηκε σε ειδικό ιατρικό κέντρο στο νοσοκομείο Guy’s and St Thomas που μπορεί να δεχτεί άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής του νοσοκομείου Μπεν Τραβι,το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με την ασθενή έχει εντοπιστεί. Δυο εξ αυτών, μάλιστα, βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους.

Να σημειωθεί πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ασθενής είναι κινεζικής εθνικότητας, που πρόσφατα ταξίδεψε στη βρετανική πρωτεύουσα έχοντας προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα.

Στην Βρετανία συνολικά τα άτομα που έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό είναι εννέα, ένα στο Λονδίνο, έξι στην περιοχή του Μπράιτον και δύο στο Γιορκ. Επίσης έχουν εξεταστεί συνολικά πάνω από 1750 πιθανά κρούσματα του ιού.

Τέλος στα σπίτια τους επέστρεψαν οι 83 Βρετανοί που είχαν φύγει από τη Γουχάν με πτήση του Foreign Office στις 31 Ιανουαρίου πριν τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις στη ΒΔ Αγγλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις