Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοροναϊός: Κλείνει τα καταστήματα στην Κίνα η Apple

Κοροναϊός: Κλείνει τα καταστήματα στην Κίνα η Apple
photo Reuters

O κοροναϊός έχει τρομοκρατήσει και την Apple η οποία ανακοίνωσε πως κλείνει όλα τα επίσημα καταστήματα και γραφεία στην ηπειρωτική Κίνα μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου.

Ο νέος κοροναϊός μετρά ήδη 259 νεκρούς στην Κίνα και η Apple αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε πως “για λόγους ασφαλείας και βάσει των πιο πρόσφατων συστάσεων των υγειονομικών αξιωματούχων, κλείνουμε όλα τα γραφεία της εταιρείας, τα καταστήματα και τα κέντρα επικοινωνίας στην ηπειρωτική Κίνα ως τις 9 Φεβρουαρίου”.Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να ξανανοίξει τα καταστήματά της “το συντομότερο δυνατό”.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Apple έκλεισε τρία καταστήματά της στην Κίνα εξαιτίας της ανησυχίας για την εξάπλωση της επιδημίας.

Ήδη και άλλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η McDonald’s Corp και η Starbucks Corp, έχουν κλείσει τα καταστήματά τους στην Κίνα για προληπτικούς λόγους, ενώ άλλες έχουν ζητήσει από τους εργαζόμενούς τους να εργάζονται από το σπίτι και να ακυρώσουν τα μη απαραίτητα επαγγελματικά ταξίδια την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις