Κόσμος

Κοροναϊός: Κρούσματα σε Μαλαισία και Αυστραλία

Οι αρχές της Μαλαισίας γνωστοποίησαν σήμερα ότι εντόπισαν τρία κρούσματα του κοροναϊού, τα πρώτα στην νοτιοανατολική ασιατική χώρα.

Ο υπουργός Υγείας Ντζολκεφλάι Αχμάντ δήλωσε πως τα τρία άτομα είναι υπήκοοι Κίνας και σχετίζονται με τον 66χρονο άνδρα που βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό από τις υγειονομικές αρχές της Σιγκαπούρης.

Πρόκειται για μια 65χρονη γυναίκα, τη σύζυγο του άνδρα που βρέθηκε θετικός στον ιό στη Σιγκαπούρη, και τους δύο εγγονούς τους, 11 και 12 ετών, δήλωσε ο Ντζολκεφλάι.

Παράλληλα, η εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Malaysia Airports ανακοίνωσε ότι σε όλη τη χώρα έχει εντείνει τους ελέγχους που διενεργούνται σε επιβάτες και πληρώματα αεροσκαφών που έρχονται από την Κίνα.

Κοροναϊός και στην Αυστραλία

Ο κοροναϊός “χτύπησε” και την Αυστραλία. Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού Ουχάν στην Πολιτεία Βικτόρια, με τον ασθενή να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε ένα προάστιο της Μελβούρνης.

Ο Κινέζος υπήκοος, κοντά 50 χρονών, αφίχθη από την Κίνα στις 19 Ιανουαρίου με μια πτήση από την πόλη Κουανγκτσόου, δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός Υγείας της Πολιτείας, Τζένι Μικάκος.

“Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού στην κοινότητα”, ανέφερε η Μικάκος.

“Ο ασθενής είναι απομονωμένος και υποβάλλεται σε θεραπεία και δεν έχουμε κανένα επιπλέον ύποπτο κρούσμα σε αυτό το στάδιο”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης πιθανόν μου οφείλει πολλά χρήματα πως αποζημίωση
Οι δικηγόροι του ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα αξιώνουν κάπου 230 εκατομμύρια δολάρια από το υπουργείο ως αποζημίωση για ομοσπονδιακές έρευνες σε βάρος του πριν από την εκλογή του για δεύτερη θητεία
Ντόναλντ Τραμπ
Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί ακόμα δύο ομήρων που παρέδωσε στο Ισράηλ η Χαμάς
Ο Ταμίρ Αντάρ, υπαξιωματικός 38 ετών, σκοτώθηκε όταν έγινε στο νότιο Ισραήλ η έφοδος της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023, ενώ ο Άριε Ζαλμάνοβιτς, 85 ετών όταν πέθανε, ήταν αγρότης, εκ των ιδρυτών του κιμπούτς Νιρ Οζ
Όχημα του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει σορούς ομήρων
Φρίκη στη Γάζα: Οι IDF δημοσίευσαν σοκαριστικά βίντεο με μέλη της «Μονάδας Βέλος» να βασανίζουν Παλαιστίνιους – Σκληρές εικόνες
Ένα από τα βίντεο δείχνει τον βάναυσο ξυλοδαρμό δύο αντρών, τους οποίους σέρνουν στο έδαφος σφαδάζοντας με τους IDF να δηλώνουν ότι πρόκειται για τη «Μονάδα Βέλος, τους εκτελεστές της Χαμάς»
Μονάδα Βέλος
6