Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοροναϊός: Νέα Ζηλανδία και Νότια Κορέα “κλείνουν” την πόρτα στην Κίνα

Κοροναϊός: Νέα Ζηλανδία και Νότια Κορέα “κλείνουν” την πόρτα στην Κίνα
photo Reuters

Ο κοροναϊός συνεχίζει να επηρεάζει την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο με τη Νέα Ζηλανδία και την Βορεια Κορεά να μην δέχονται πλέον επισκέπτες από την Κίνα.

Ειδικότερα η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε όλους τους αλλοδαπούς που προέρχονται από την Κίνα εξαιτίας της αυξημένης απειλής που παρουσιάζει ο νέος κοροναϊός, με την απαγόρευση να τίθεται σε ισχύ από αύριο Δευτέρα. Παράλληλα προειδοποιεί τους πολίτες της χώρας να μην ταξιδεύουν στην Κίνα.

“Υγειονομικοί αξιωματούχοι μας συνέστησαν ότι, εφόσον υπάρχει μια σειρά άγνωστων στοιχείων για τον τρόπο μετάδοσης του ιού, θα πρέπει να υιοθετήσουμε προληπτική στάση”, εξήγησε σε ανακοίνωσή της η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

Οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας που επιστρέφουν στη χώρα θα μπορούν να εισέρχονται στο έδαφός της, όπως και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους, όμως θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους.

Click4more: Κοροναϊός: Πρώτος νεκρός εκτός Κίνας! 305 μέχρι τώρα τα θύματα του φονικού ιού

Η απαγόρευση θα ισχύει για έως και 14 ημέρες, θα ανανεώνεται κάθε 48 ώρες και αφορά όλους τους ξένους ταξιδιώτες που αναχώρησαν ή πέρασαν από την ηπειρωτική Κίνα μετά τις 2 Φεβρουαρίου.  Επίσης η Νότια Κορέα θα απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα όλων των αλλοδαπών που έχουν επισκεφθεί την επαρχία Χουμπέι στην Κίνα, το μέρος δηλαδή που ξεκίνησε ο κοροναϊός, ανακοίνωσε σήμερα ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Τσουνγκ Σίε- Κιούν.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap. Εξάλλου σήμερα η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ανεβάζοντας σε 15 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα.

Δεύτερο αεροπλάνο από την Κίνα φτάνει στη Γαλλία

Δεύτερο αεροπλάνο που μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες από την Κίνα κατευθύνεται σήμερα προς τη Γαλλία, επιβεβαίωσε η νομαρχία της Μπους-ντι- Ρον, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιο αεροδρόμιο πρόκειται να προσγειωθεί.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες, το αεροσκάφος αυτό μεταφέρει Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες, ανάμεσά τους και εννέα Βέλγους, και αναμένεται να προσγειωθεί στη στρατιωτική βάση Ιστρ στην Μπους-ντι- Ρον, όπου θα αποβιβαστούν οι Γάλλοι πολιτες.

Το βελγικό πρακτορείο Belga μετέδωσε ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή από την Γουχάν, την κινεζική πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Μετά τη Γαλλία το αεροπλάνο θα συνεχίσει την πορεία του ως το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου θα αποβιβαστούν εκτός από τους Βέλγους, 11 Δανοί, 23 Ολλανδοί, 5 Τσέχοι και δύο Σλοβάκοι.  Σύμφωνα με το Belga, τους ξένους πολίτες θα αναλάβουν οι διπλωματικές αρχές των χωρών τους.

Ρίχνει ζεστό χρήμα η Κίνα για να στηρίξει την οικονομία της χώρας

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 1,2 τρισ. γιουάν (156 δισεκ. ευρώ) προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της χώρας που έχει πληγεί από την επιδημία του νέου κοροναϊού. Η επιχείρηση αυτή θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα όταν θα ανοίξουν ξανά οι κινεζικές αγορές μετά τις διακοπές για το σεληνιακό νέο έτος, οι οποίες παρατάθηκαν λόγων της επιδημίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις