Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κοροναϊός: Στους 722 οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα

Κοροναϊός: Στους 722 οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα
Φωτογραφία Reuters

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, όπως ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα Σάββατο.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας καταγράφηκαν επιπλέον 81 θάνατοι, εκ των οποίων 67 στην πόλη Γουχάν.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφηκαν χθες επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Νεκρός Αμερικανός

Ανάμεσα στους νεκρούς στην Γουχάν είναι και ένας Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο. Φαίνεται να πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο Αμερικανού από την επιδημία, γράφει σήμερα η εφημερίδα “New York Times”, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πρεσβείας στο Πεκίνο.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης 60 ετών, που ήταν φορέας του κοροναϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Γουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου”, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

“Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια”, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των οικείων του θανόντος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις