Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κοροναϊός: Συναγερμός στη Γερμανία! Στο νοσοκομείο έντεκα από τους επαναπατρισθέντες

Κοροναϊός: Συναγερμός στη Γερμανία! Στο νοσοκομείο έντεκα από τους επαναπατρισθέντες

Σε αυξημένο συναγερμό βρίσκονται στη Γερμανία και αιτία είναι ο κοροναιός. Έντεκα από τους επαναπατρισθέντες από τη Γουχάν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα

Τρέχουν και δεν φτάνουν στη Γερμανία με τον κοροναϊό. Έντεκα από τα 130 άτομα που γύρισαν από την Ουχάν με αεροσκάφος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Φρανκφούρτης προκειμένου να εξεταστούν για τον νέο κοροναϊό. Και όλα αυτά μετά την επιβεβαίωση όγδοου κρούσματος στη χώρα.

Το αεροσκάφος «Κουρτ Σουμάχερ», τύπου Airbus A310, επρόκειτο αρχικά να ανεφοδιαστεί στην Μόσχα, ωστόσο οι ρωσικές υπηρεσίες δήλωσαν τελικά αδυναμία και για αυτό η πτήση συνεχίστηκε μέσω Ελσίνκι. Την πτήση από την Κίνα ανέμενε δεύτερο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε μεταφέρει νέο πλήρωμα για το υπόλοιπο της πτήσης μέχρι την Φρανκφούρτη.

Η άρνηση πάντως των ρωσικών αρχών να διευκολύνουν το γερμανικό αεροσκάφος έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Βερολίνο. «Επρόκειτο για μια διόλου φιλική ενέργεια, η οποία δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Τα πολιτισμένα κράτη πρέπει να συνεργάζονται στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών καταστάσεων ανάγκης. Για την Ρωσία ήταν προφανώς πιο σημαντικό να διώξει ένα γερμανικό στρατιωτικό αεροσκάφος από το να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό λέει πολλά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική Γιόχαν Βάντεπουλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις