Τετάρτη, 17 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοροναϊός: Συναγερμός στην Ιταλία! Και τρίτος νεκρός αλλά… καρναβάλι με μάσκες!

κοροναϊός
Φωτογραφία: Reuters

Με ραγδαίους ρυθμούς η αύξηση των κρουσμάτων στην γειτονική χώρα!
Μία ακόμη γυναίκα έχασε την ζωή της ενώ ο κοροναϊός σαρώνει στην Ιταλία.
Αναβολή στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά κάποιοι… δεν πτοήθηκαν.

Ο κοροναϊός προκαλεί συναγερμό στην γειτονική Ιταλία! Τα κρούσματα του Covid-19 είναι πλέον 150, ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός.

Πρόκειται για μία γυναίκα η οποία ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας.

Ο κοροναϊός… ακυρώνει το καρναβάλι της Βενετίας αλλά μόνο επισήμως!

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι της Βενετίας ακυρώνονται λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι ιταλικές αρχές το μεσημέρι της Κυριακής (23.02.2020).

Πιο συγκεκριμένα κι ενώ ο κοροναϊός έχει προκαλέσει συναγερμό στην Ιταλία, με απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Ποιος… κοροναϊός; Καρναβάλι!

Παρόλα αυτά, το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει φωτογραφίες με ανθρώπους να έχουν ντυθεί με αποκριάτικες στολές αλλά να φορούν και… μάσκες για τον κοροναϊό!

κοροναϊός κοροναϊός κοροναϊός κοροναϊός

Κοροναϊός: Την ίδια ώρα οι έλεγχοι των Αρχών συνεχίζονται

κοροναϊός

Σύμφωνα με την τελευταία  ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, τα κρούσματα κοροναϊού στην χώρα είναι, πλέον, 150, ενώ αναβλήθηκαν και ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Serie Α!

Ο κοροναϊός και η ενημέρωση

Εν τω μεταξύ, είκοσι έξι ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Click4more: Συναγερμός στις ελληνικές αρχές στις πύλες εισόδου από την Ιταλία λόγω κοροναϊού!

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα. Ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Ο κοροναϊός και τα οικονομικά δεδομένα

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Φωτογραφία: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις