Κόσμος

Κοροναϊός: Της… διάψευσης στην Ιταλία για τις πτήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κοροναϊός προκαλεί… παγκόσμιο συναγερμό και η κυβέρνηση της Ιταλίας έκανε γνωστό ότι προς το παρόν παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση πτήσεων από και προς την Κίνα, η οποία αποφασίσθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η Ιταλία είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αποφάσισε να λάβει το συγκεκριμένο μέτρο, στο πλαίσιο της στρατηγικής που στοχεύει στον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Click4more: Σαν ταινία καταστροφής! Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους ασθενείς με κοροναϊό, τους συγγενείς τους και όσους υποπτεύονται!

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο ιταλός πρέσβης στο Πεκίνο συναντήθηκε με τον κινέζο υφυπουργό εξωτερικών Κιν Γκανγκ, ο οποίος του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την διακοπή των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων των δυο χωρών.

Οι κινεζικές αρχές, μάλιστα, άφησαν να διαρρεύσει ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε είναι έτοιμη να αναθεωρήσει, τουλάχιστο εν μέρει, την αυστηρή γραμμή της. Αλλά ο ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα απάντησε μέσω του Facebook ότι «οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από και προς την Κίνα παραμένουν κλειστές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν υποστηρίζει ότι δεν εισπράττει διόδια στα Στενά του Ορμούζ, αν λέει ψέματα, οι διαπραγματεύσεις θα τερματιστούν»
«Επιπλέον, κανένα χρηματικό ποσό δεν έχει δοθεί στο Ιράν, ούτε έχει αποδεσμευτεί από τα κεφάλαιά τους προς αυτούς από τις ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
τραμπ
Γκάντι Άιζενκοτ: Ο στρατηγός που απειλεί να «ρίξει» τον Νετανιάχου στο Ισραήλ – Έχασε τον γιο του στη Γάζα, τον χλευάζουν για τα αγγλικά του
Ο πρώην αρχηγός του ισραηλινού στρατού εξελίσσεται σε ισχυρό διεκδικητή της πρωθυπουργίας, καθώς η δημοτικότητα του Μπενιαμίν Νετανιάχου καταρρέει στον δρόμο προς τις κάλπες του φθινοπώρου
Γκάντι Άιζενκοτ
Ντόναλντ Τραμπ: «Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει αλλά οι εταιρείες δεν τις μειώνουν στην αντλία, εξαπατούν τους πελάτες»
«Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν μειώνουν τις τιμές τους στην αντλία ανάλογα με τις κατακόρυφα χαμηλότερες τιμές που πληρώνουν για το πετρέλαιο», παραπονέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ