Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κοροναιός: Τράπεζα στη Σιγκαπούρη απομάκρυνε 300 υπαλλήλους μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα

Κοροναιός: Τράπεζα στη Σιγκαπούρη απομάκρυνε 300 υπαλλήλους μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα

Ο κοροναϊός έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό και μια τράπεζα στην Σιγκαπούρη απομάκρυνε προληπτικά εργαζόμενους μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης DBS που πήρε την απόφαση να στείλει για κάποιο διάστημα στα σπίτια τους 300 υπαλλήλους από τα κεντρικά της γραφεία ως προληπτικό μέτρο ύστερα από επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού κοροναϊλός, σύμφωνα με το Reuters.

Η Σιγκαπούρη έχει ανακοινώσει 47 κρούσματα του νέου ιού, από τους υψηλότερους αριθμούς εκτός Κίνας, καθώς και στοιχεία αναφορικά με μετάδοση του ιού σε τοπικό επίπεδο. Η κυβέρνηση προσπαθούσε να περιορίσει τις ανησυχίες αφού αναβάθμισε την περασμένη εβδομάδα τον βαθμό συναγερμού για τον ιό, προκαλώντας πανικό στους πολίτες που έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα, όπως ρύζι και χαρτί τουαλέτας.

«Η DBS επιβεβαιώνει σήμερα ότι ένας εργαζόμενος προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ίδια, ο εργαστηριακός έλεγχος διενεργήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και η τράπεζα ενημερώθηκε ότι ο υπάλληλος βρέθηκε θετικός σήμερα το πρωί. Το μεσημέρι (τοπική ώρα), η τράπεζα ζήτησε από όλους τους εργαζομένους που δούλευαν στον ίδιο όροφο με τον εν λόγω υπάλληλο να εκκενώσουν τα γραφεία και να εργαστούν από το σπίτι, σύμφωνα με την τράπεζα. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πόσοι υπάλληλοι επηρεάστηκαν από την κίνηση αυτή.

«Ως προληπτικό μέτρο και οι 300 συνάδελφοι στο Επίπεδο 43 του MBFC απομακρύνθηκαν και θα εργαστούν προς το παρόν από το σπίτι τους», ανέφερε ο επικεφαλής των δραστηριοτήτων για τη Σιγκαπούρη Σι Τσε Κουν σε έγγραφο, αναφερόμενος στα κεντρικά γραφεία της DBS στο χρηματοπιστωτικό κέντρο Μαρίνα Μπέι (MBFC).

Αυτή την εβδομάδα δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές στην είσοδο γραφείων στο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Σιγκαπούρης καθώς ορισμένες εταιρίες άρχισαν να ελέγχουν τη θερμοκρασία των υπαλλήλων τους. Η κυβέρνηση έχει επίσης προειδοποιήσει τους πολίτες να αποφεύγουν να χαιρετιούνται διά χειραψίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις