Κόσμος

Κορονοϊός: 1.308 νέοι θάνατοι στην Βραζιλία, 857 στο Μεξικό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βαρύς είναι ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού για άλλο ένα 24ωρο σε Βραζιλία και Μεξικό.

Συγκεκριμένα, η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.308 θάνατοι ασθενών,  ενώ επιβεβαιώθηκαν 51.050 κρούσματα.

Την Πέμπτη, ο λατινοαμερικάνικος γίγαντας των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έγινε η τρίτη χώρα στον πλανήτη που ξεπέρασε το όριο των 10 εκατ. κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Ως εδώ, οι υγειονομικές αρχές καταγράφουν επίσημα 244.765 θανάτους επί συνόλου 10.081.676 μολύνσεων.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς.

857 νεκροί στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.829 κρούσματα του και άλλοι 857 ασθενείς πέθαναν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων να φθάνει ως εδώ τους 178.965 νεκρούς επί συνόλου 2.030.491 μολύνσεων.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ δήλωσε εξάλλου αργότερα χθες ότι μια πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, του Sputnik V, που αναμενόταν στη χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο, τελικά θα παραδοθεί τη Δευτέρα το βράδυ.

Το Μεξικό έχει κλείσει συμφωνία με τη Μόσχα για την προμήθεια 24 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου αυτού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έρευνα για τρομοκρατία ξεκινάει η Ρωσία μετά την ουκρανική επίθεση σε βιομηχανική εγκατάσταση στο Νίζνι Νόβγκοροντ
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν νωρίτερα μια επίθεση εναντίον «του διυλιστηρίου πετρελαίου του Κστόβο», «ενός από τα πιο μεγάλα διυλιστήρια της Ρωσίας, που παράγει καύσιμα και λιπαντικά»
ρωσια ουκρανια
Ζώνες «πολέμου» Γαλλία και Γερμανία: Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις με μολότοφ, λεηλασίες, τραυματισμούς και εκατοντάδες συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γαλλία, βόμβα μολότοφ έβαλε φωτιά στο πόδι αστυνομικού, με έναν διαδηλωτή να σπεύδει να τον βοηθήσει
γερμανια
Ο Τραμπ προκαλεί ξανά το Ιράν παρά τις απειλές Χαμενεΐ: «Πρέπει να τακτοποιήσουμε στόχους στο Βουνό της Αξίνας»
Οι νέες δηλώσεις Τραμπ έρχονται λίγες ώρες μετά την εντολή που έδωσε ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ στα ιρανικά στρατεύματα, να χτυπήσουν χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν ξανά τις επιθέσεις
Ντόναλντ Τραμπ